Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyrzucają mnie i moją matkę na bruk

Polecane posty

Gość gość
tak, czyli masz oplacony sierpien, bo nie placilas z gory.Tylko z dołu.No to zostaje wam centrum interwencji kryzysowej, i hostel.

Gość gość
sytuacja z mamą jest dość skomplikowana, nie żaden alkoholizm, narkomania czy inne cuda, nie ma jednak wykształcenia (błąd, którego chciałam sie wystrzegać - nie udaje mi się) i jej praca to albo sprzątanie, albo dzieci. wiem, że nie będzie teraz w stanie niczego załatwić, bo rozmawiamy ze sobą szczerze o wszystkim i sytuacja jest po prostu zła. nie jestem "żywicielką" rodziny - pomagam jak mogę, żeby to wszystko jakoś pół na pół załatwić.

Gość gość
czasem ludzie szukaja lokatorów na b krótko, np, miesiac, w małej miejscowosci sa niskie ceny

Gość gość
a moze idz do kosciola do jakiegos ksiedza moze zna jakies babcie potrzebujace pomocy w zamian za zamieszkanie ,,,moze to glupi pomysl,a moze ktos dobry sie znajdzie ,,daj ogloszenie ze sprzatniesz w zamian za mieszkanie duzo osob jest samotnych daj ogloszenie do lokalnej gazety

Gość wifigdańsk
kurator wie o waszej sytuacji i tak to zostawił? bo ty apelowałas? jesli dziecko nei ma zapewnionych podstawowych srodkow do zycia,zamieszkania,jelsi sa złe warunki sanitarne,brak miejsca do przygotowywania posilkow to nie ma bata-odbiorą dziecko. a wy wogole nie macie domu wiec nie rozumiem jak kurator tak puscił sprawę.sama sytuacja psychologiczna ( ze jestescie zżyte z matką) nie ma tu znaczenia-dziecko musi miec warunki.

Gość viceklita
na odcięcie mediów wystarczy jedna godzina , teraz liczniki poboru są na zewnątrz poza lokalem, więc pozostanie tylko woda w kiblu , nadal zostajesz w tym lokalu ?

Gość gość
mam do końca tygodnia kwotę, która wystarczyłaby na jeden nocleg, a musi to jednak pójść na jedzenie - jak mam za to cokolwiek wynająć? DLATEGO pytam czy jest jakakolwiek szansa na to, żeby się jakoś zabezpieczyć przed ulicą. oczywiście będziemy się starać rozmawiać z tymi ludźmi, ale

Gość gość
jesli to kwestia miesiaca idź do cik.A ty się nie mądrz z kuratorem bo jest pełnoletnia, to nie jest dzieckiem.W ciku muszą wam pomoc, a pare dni w ciku to przetrwacie

Gość gość
na odciecie tak ale w 1 dzien tego nie zalatwisz, poza tym jak pokaże mieszkanie potencjalnym lokatorom.PUknij się w głowę.I potem zaplaci 300 stówy za założenie.Ot baba wymyśliła

Gość gość
a czemu mama nie napisze a do jakiego kraju sie wybieracie..Czy wiecie ze jadac w ciemno mozeciecie stac sie latwym lupem dla przestepcow trudniacych sie handlem ludzmi , co bedziecie tam robily,,wiele osob wyjechalo i sluch o nich zaginal

Gość gość
Jeżeli musicie być w W-wie to kilka opcji pomocy padło - zorientuj się jutro dokładnie. Wiadomo, że w mniejszym mieście taniej, ale to jeżeli nie trzyma Was praca. Nie wiem dlaczego pchałyście się do W-wy bez wykształcenia, na wynajem... tam jest drogo i ciężko w takiej sytuacji. Ale skoro już wyjeżdżacie to nie ma sensu nie wiadomo czego szukać, oby przebyć te kilka tygodni.

Gość wifigdańsk
gość kuratorzy się już interesowali, chciano mnie też matce odebrać, sprawy sądowe się przeciągnęły, matka apelowała i ja przekonywałam różnych psychologów jak mogłam, bo nie chciałam się z nią rozstawać. czy jest to satysfakcjonująca odpowiedź? nie to nie jest satysfakcjonujaca odpowiedz bo to bzdura. zanim cos podobnego napiszesz-zapoznaj się z KRiO.jesli ciagneły się sprawy w sadzie i sad wiedział ze wy nie macie domu to nei uwierzę ze sąd puscił to "płazem".

Gość gość
Ja p******ę, napisałem, że mogę udostępnić za feee 3 pokojowe mieszkanie na najbliższy rok, warunkiem jest tylko, że autorka tematu musiałby sprzątać, ale jak widać ma w to w******e!

Gość gość
Oferujemy pokój w mieszkaniu bez opłat. Zamieszkaj z nami w zamian za opiekę nad dziećmi w weekendy.Od soboty ood godz 9 do godz 21.Oraz w niedz od godz 9 do 21. Oferujemy pokój dla jednej osoby w zamian za opiekę nad dwójką dzieci 4 i 7 lat, opieka w soboty i niedziele. Tylko opieka bez gotowania i przewijania.Zainteresowane osoby proszę o kontakt tel.: 508 181 151. 502 269 151. Mieszkanie na ul.Książkowej na Tarchominie w sąsiedztwie pętli autobusowej. Oferta z gumtree a jest takich wiecej

Gość gość
przepraszam, ale ciężko mi się pisze, bo właśnie płaczę. będziemy próbować wszędzie gdzie się da, ale próbowayśmy przez lata, prawie zawsze jest nie, zwłaszcza jeśli chodzi o siostry. cały czas mam nadzieję, że się cokolwiek uda, piszę żeby cokolwiek z siebie wyrzucić i jakoś opanować. możesz nie wierzyć, ale jednak pozostałam przy matce.

Gość viceklita
kilka razy znajomi mnie prosili o pomoc , przyjdź pomóż wygonić lokatora, który od kilku miesięcy zalega z czynszem , po całej akcji balowaliśmy do rana a na akcję zabierałem trochę narzędzi hydraulicznych , klucze, rurki, zawory, węże do wody, kable elektryczne , przepinki , bezpieczniki i zwyczajnie po odcięciu zasilania do lokalu na początku był wrzask i za moment cisza, za chwilę odcinałem zasilanie gazu, mam uprawnienia gazownika do wglądu , na koniec był problem z odcięciem wody od strony sąsiada to u sąsiada zamroziłem rurę wodną , wziąłem gumówkę i wyciąłem rurę , zanim odmarzło to już w tym miejscu założyłem holender i zawór, 10 minut i po sprawie, woda odcięta a potem upijali mnie, że pod stołem spałem, tak byli uradowani

Gość gość
napisal ci ze oferuje mieszkanie, wiec moze kontakt zamiast placzu

Gość gość
przepraszam, ale dopiero teraz to zauważyłam to o mieszkaniu, jest tutaj dość dużo wypowiedzi. nie mam tego w d***e, ciężko mi jednak wierzyć w coś takiego - z tego co widzę, jesteś mężczyzną, a mężczyźni w takich sytuacjach żądają czegoś w zamian, a wybacz, ale jeszcze jednak nie pomyślałam o zostaniu prostytutką.

Gość gość
viveklita krawaty wiążesz usuwasz ciąże,,,, brawa jaki zaradny ..... i co jeszcze,,,,,,

Gość gość
aplikowałyśmy z matką do milionów ofert takich jak ta. oczywiście poproszę mamę, żeby zadzwoniła i zapytała czy istnieje taka możliwość. zobaczymy.

Gość wifigdańsk
sprawa z Niemczech ale u nas tez się takie rzeczy dzieją...za byle co...

Gość gość
prowo i to kiepskie

Gość viceklita
Ty jesteś głupsza niż ustawa i konstytucja przewiduje ! Tonący się brzytwy chwyta a Ty krowo głupia z nudów tylko chcesz trochę popisać się , tfuuu , pluję teraz !

Gość gość
wydaje się, że pomijam coś, że ukrywam prawdę, że wymyślam. czy moja sytuacja polepszy się, jeśli odpowiem z dokładnymi szczegółami na wszystkie tysiąc pytań, uwzględniając rok urodzenia, nazwisko panieńskie, a także sytuację finansową Syrii od roku 1995? staram się zdradzić najwięcej jak mogę, nie krzywdząc przy tym innych ludzi i nie obnażając samej siebie za bardzo.

Gość wifigdańsk
link mi nie przeszedł,tresc zostala uznana jako spam-no trudno.czepiam się tego kuratora gdyz autorka owszem teraz jest pełnoletnia ale przez całe zycie nie miala gdzie mieszkac. no ale ok-to nie moja sprawa.moze wy tam macie kuratorów slepych,głuchych,nieznajacych przepisów i tolerujacych wszystko,łacznie z bezdomnoscią dzieci ale ok. wiec co z tym CiK-iem?

Gość gość
postaraj się zachować nad sobą kontrolę, jeżeli nie wierzysz w to co piszę, sądzę, że możesz przestać to czytać. nie piszę z nudów tylko z potrzeby zabicia jakoś stresu, bo cała ta sytuacja wydarzyła się po prostu zbyt nagle i pierwszy raz nie mogę sobie z tym poradzić, bo mimo wszystko w poprzednich latach były jakieś drogi wyjścia - teraz nie ma żadnych i usiłuję to sobie uporządkować w głowie.

Gość gość
Rany, ale jaką "prostytutką"?

Gość gość
właśnie czytam o tym centrum.

Gość wifigdańsk
Ośrodek Interwencji Kryzysowej Adres: Dalibora 1, Warszawa Telefon:22 837 55 59 Ośrodek działa całodobowo we wszystkie dni tygodnia. Można zgłaszać się do nas osobiście lub telefonicznie umówić się ze specjalistą. W trakcie konsultacji koncentrujemy się na zrozumieniu zgłaszanych problemów i wybieramy odpowiednie formy pomocy. Wszelka pomoc udzielana w ośrodku interwencji kryzysowej jest nieodpłatna. Kontakt z ośrodkiem: Ośrodek Interwencji Kryzysowej Ul. Dalibora 1 01-439 Warszawa Tel/fax 22/ 837 55 59 (czynny całą dobę) W sytuacjach, kiedy istnieje konieczność zaplanowania długotrwałych oddziaływań w stosunku do rodziny Ośrodek zapewnia możliwość udzielenia schronienia. Zadaniem hostelu jest udzielenie tymczasowego całodobowego schronienia osobom lub rodzinom znajdującym się w sytuacji kryzysowej (klęska żywiołowa lub ekologiczna, zdarzenia losowe, kryzysy normatywne, przemoc domowa, alkoholizm). Decyzję o skierowaniu do hostelu Ośrodka wydaje Warszawskie Centrum Pomocy Rodzinie. Ośrodek posiada również tzw. „miejsca interwencyjne” dla osób w szczególnie trudnej sytuacji, wymagającej krótkoterminowego schronienia (szczególnie potrzebujących schronienia w nocy). Hostel dysponuje 28 miejscami, osoby w nim przebywające mają zapewnione domowe warunki. Dodatkowo dysponujemy czterema miejscami materacowymi przeznaczonymi na przyjęcia interwencyjne (kilkudniowe) osób kierowanych przez służby. Hostel nie zapewnia wyżywienia i środków czystości, ani higieny osobistej. W sytuacjach skrajnie kryzysowych, zapewniamy odzież i środki higieny osobistej, pampersy dla dzieci. Mieszkańcy hostelu mają możliwość korzystania ze stałej profesjonalnej pomocy: psychologicznej, pedagogicznej, prawnej. Czas trwania pobytu w hostelu zależy od sytuacji podopiecznego. Regulamin zakłada okres przebywania nie dłuższy niż 3 miesiące, w wyjątkowych sytuacjach możliwe jest przedłużenie pobytu w celu całkowitego rozwiązania problemu, będącego powodem umieszczenia.

Gość gość
wifigdańsk kurator wie o waszej sytuacji i tak to zostawił? bo ty apelowałas? jesli dziecko nei ma zapewnionych podstawowych srodkow do zycia,zamieszkania,jelsi sa złe warunki sanitarne,brak miejsca do przygotowywania posilkow to nie ma bata-odbiorą dziecko. x x totalne bzdury... czytam teraz bloga kuratora i nie odbiera sie dzieci za sam brak warunków... chyba ze byłby on tak skrajny, ze np. brak mieszkania w ogóle, itp. nawet brak kuchni czy łazienki to nie jest przesłanka zadna.. a za co twoja matka ma kuratora, bo na pewno nie za braki w wykształceniu