Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Makijażowy problem

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny poratujcie bo już sama nie wiem co robię źle. Chodzi mi o nakładanie podkładu. Strasznie wchodzi mi w zmarszczki i widać to widać. Nie jestem stara, ale to widać. W dodatku mam tłustą cerę i cienie pod oczami, więc próbuję to zmatowić pudrem w kamieniu. Efekt-cera wygląda staro, podkreślone zmarszczki, w których podkład się gromadzi, pod oczami to samo. Jaki podkład polecacie? I jak go nakładać?

Gość gość
lepiej zainwestuj w porzadny korektor pod oczy i podklad w kremie, ale nie jakas tanioche z byle pierwszego sklepiku tylko udaj sie do drogerii. kup w odcieniu minimalnie jasniejszym od swojej skory, pozniej utrwal pudrem ale cienka warstwa bo wyjdzie tzw 'tapeta'. nakladaj pedzlem.

Gość gość
przede wszystkim musisz nalozyc najpierw jakas baze. ja nakladam krem, czekam dluzsza chwile zeby sie wchlonal i dopiero potym nakladam podklad. ja tez mam straszne wory pod oczami, ale kupilam sobie rool on z podkladem i nim smaruje "worki" zanim naloze podklad. a uzywam roznych nawet czasem w biedronce kupie :) zawsze wygladaja tak samo. Musisz tez uwazac na to ile go nakladasz, jesli jest za duzo na twarzy to wlasnie dzieje sie to co opisujesz

Gość gość
Co do zmarszczek, stosuję ogrom kremów, tylko ja jestem z natury radosny człowiek- zmarszczki mimiczne niestety :( Ja to się chyba nie umiem malować. Z tym pędzlem spróbuję, bo używam takiej gąbeczki, a co do ilości to chyba używam za gęstego podkładu

Gość gość
A jakiego podkładu uzywasz do cery tłustej , pewnie jest pudrowy z talkiem etc.Kup podkład nawilzajacy tak nawilzajacy i napewno bedziesz inaczej wygladać poprawki w ciagu dnia bedą tzn pudrem w kamieniu czy sypki zalezy co uzywasz .A powiedz jaki puder i podkłąd teraz uzywasz?

Gość gość
Podkład Astor HD, puder w kamieniu z tej samej linii. Mogłoby się wydawać, że nie takie tanie kosmetyki, ale jednak może nie dla mnie.

Gość gość
Sprobuj sobie podkładu z firmy Joko , oraz puder Joko mozaika sa 2 wersje jasny i ciemniejszy .W ciagu dnia moze nakładac kilka warstw a i tak nie bedzie efektu maski chodzi o puder mozaika :)

Gość gość
A czy ten podkład Joko ma jakąś dodatkową nazwę??

Gość gość
to sa podkłady takie jakby w szklanej buteleczce ., nie pamietam dodatkowej nazwy bo miałam próbke i naprawde byl swietny ale za to uzywam joko mozaika od 2 lat i naprawde jest lekki i swietny Polecam