Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

THS w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 27tc Odebrałam wyniki które zrobiłam sobie sama, ze względu na podejrzenia wady u dziecka. Czy ktoś (KTO SIĘ ZNA) może coś powiedzieć na ich temat THS - 2,43 uIu/ml [0,27 - 4,2] fT3 - 2,19 pg/ml [1,8 - 4,6] fT4 - 0,93 ng/dl [0,93 - 1,7] Wizytę mam dopiero za jakiś czas dlatego napisałam na forum. Głupich komentarzy pod tytułem "na forum się pytasz zamiast lekarza" nawet nie czytam.

Gość gość
wszystko masz w normie więc o co pytasz?

Gość gość
Jak juz to tsh to hormony tarczycy. Mi endokrynolog powiedzial ze tsh w ciazy sie zmienia najwazniejsze zeby miescilo sie w normach. Twoje wyniki w normie podanej obok sie mieszcza ale nic wiecej wywnioskowac nie mozna najlepiej isc do endokrynologa.

Gość gość
ale TSH w ciąży ma inną normą, CHYBA do 2,5 ale i tak się mieści.

Gość gość
bardziej zastanawia mnie ta dolna granica ft4 bo nie powinno chyba tak być. Wydaje mi się czy to może wskazywać na niedoczynność tarczycy?

Gość gość
świadczy jeśli nie mieści się w normie, a tu się mieści

Ja mam niedoczynność i biore euthyrox i w ciąży bylam pod opieką endo i mi zwiekszala dawki i mowila żeby najlepiej TSH było bliżej dolnej granicy....

Gość gość
ja miałam TSH 4,2 a reszta w normie. Każdej ciężarnej dają eutyrox czy jak to się tam pisze i ginekolodzy twierdza ze lekarze przesadzaja z tym...