Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ollllka

Znieczulenie do porodu

Polecane posty

Gość Ollllka

Witam, Czy miałyście może znieczulenie do porodu?Czy takie znieczulenie działa?

Gość gość
dziala...nie w 100%, ale pomaga na pewno...ja przez chwile nawet bólu nie czułam, tylko spinanie brzucha... minus taki - możliwy spadek tętna dziecka - ponoć 50% na 50%...u nas niestety był...:( ale wszystko dobrze się skończyło :D

Gość gość
Ja rodziłam bez znieczulenia, na godzinę przed końcem porodu weszłam do wanny z hydromasażem i to było świetne znieczulenie! Polecam tylko nie można tego zastosować jak kobieta ma wysokie ciśnienie. Oczywiście nie twierdzę, że jak któraś kobieta rodziła ze znieczuleniem to jest gorsza, bo wszystko zależy ile trwa poród (3 godziny czy 48) i jaki się ma próg bólu. Autorko, jeżeli masz już wybrany konkretny szpital do porodu to podjedź do niego i na miejscu wypytaj o wszystkie szczegóły - kiedy znieczulenie można dać, jak działa itd itp

Gość Anais_ninn
ja polecam znieczulenie. nie wyobrażam sobie bez niego. miałam to szczęście, żeby 1 dziecko rodzić prywatnie (w medicoverze), wiec nie musiałam się martwić o to, czy mi je podzadzą czy nie, bo tam nie ma z tym problemu. niestety w niektórych państwowych szpitalach nie jest to takie oczywiste :( więc jeśli się zdecydujesz na znieczulenie (albo w ogóle to rozważasz) to koniecznie się upewnij. poza tym "zdecydowanie" raczej następuje w fazie największych bóli...siedząc sobie teraz zrelaksowana przed kompem to możesz gdybać :)

Gość gość
to co sobie zaplanujesz to jedno, a to czy dostaniesz znieczulenie to drugie może się okazać że akcja porodowa będzie za bardzo zaawansowana i go ci nie podadzą...albo znajdą inną wymówkę pewność możesz mieć tylko wtedy gdy będziesz miała planowaną cesarkę

Gość mniejsza polowa
tak, miałam znieczulenie, lekarka spytała czy chcę gdy wszystko sie zaczęło. Ja bylam nastawiona na tak, ale przygotowana też na jego brak, bo wiadomo gdyby anestezjologa nie było dostępnego to nici ze znieczuelenia (tak często sie tłumaczą).... Tego dnia/nocy rodziłyśmy w czwórkę w tym szpitalu i każda z nas je brała :) Miałam podłączoną całą instalację gdzie dozowane były kolejne dawki. Niby pod koniec je zmniejszają na same bóle parte, by uczestniczyć w rodzeniu, ale same parte to juz nie był problem :)

Gość gość
Ja też miałam znieczulenie.Super,bólu zero. Ale po 20 min. od podaania tętno spadło i cc...

Gość Anais_ninn
Dziewczyny, ale wy rodziłyście prywatnie czy państwowo?