Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemniedoogarniecia21

jaki to rodzaj tradziku Zalaczam zdjecia

Polecane posty

Witam. Oto jak wygladam od przeszlo 3 miesiecy. Wczoraj bylam u dermatologa i powiedziala, ze to tradzik hormonalny i kazala isc do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne, ale ponadto zapisala mi masc SKINOREN. ktora bagatela kosztuje ponad 50 zl. wizyte u ginekologa mam 5 wrzesnia, akurat bede miala okres- a nie moge przelozyc wizyty. czy podczas okresu zrobi mi podstawowe badania ? Usg i tak dalej ? Moj problem jest tez taki, ze nie posiadam wlasnych pieniedzy, a chcialabym kupic sobie ta masc, ktora wygoi mi moja cere, ale w domu nikt mi nie chce dac kasy, bo nikt nie ma, a ponadto mama uwaza, ze wymyslam, i ze to od zlego jedzenia. !! V=Co jest neiprawda, jem slodycze, fakt, ale w bardzo malych ilosciach, i nie stouje sie byle czym. co mam robic ? :( zdjecia ponizej :( //tinypic.com/view.php?pic=11144no&s=5 //tinypic.com/view.php?pic=svko69&s=5

up.. (

Gość gość
chyba trądzik różowaty? tak w ogóle to nie ma tragedii, wiem, że Ty to inaczej widzisz ;-) ja miałam podobny problem 10 lat temu - z tym, że i na dekolcie, i na plecach... zaczęłam przyjmować tabletki anty i jak ręką odjął. maści i inne cuda to raczej tylko na chwilę, skoro są jakieś zmiany to raczej od wewnątrz trzeba zacząć je leczyć. poszłabym na Twoim miejscu do dermatologa, ginekologa, a może endokrynologa...

Gość gość
ps. a na zewnątrz dostałam od mojej dermatolog płyn - robili mi go w aptece wg zaleceń z recepty, kosztował całe 5 złotych i zasuszał w noc moje wykwity... nie przepłacaj, proste rozwiązania są zawsze najlepsze!!!

Gość gość
pytasz o usg dopochwowe? w trakcie okresu raczej nie zrobi. przez powłoki brzuszne pewnie też niezbyt, nie ma to głębszego sensu. ale poziom hormonów niech Ci zleci np.

Gość violkafasolkafiolka
Skinoren ci pomoże ale jak przestaniesz go używać to wszystko wróci a na dodatek on wybiela skórę ,jak chodzisz na solarium to będziesz miała plamy.normaclin jest tańszy albo zineryt tylko na receptę.

Gość gość
jak dla mnie to wina diety, ale skoro chcesz sie czyms smarowac albo truc pigulkami, to twoja sprawa.

usg jajnikow.. nie chodze na solarium, i w rzeczywistosci mam cala czerowna twarz, zdjecia troche tego nei odzwierciedlaja... ale to jest tragedia, odzywiam sie wlasnie dobrze... co robic zatem ?

Gość violkafasolkafiolka
Idź jeszcze raz do dermatologa i poproś o coś tańszego,ten płyn do zrobienia w aptece tez kiedyś miałam i działał też.jest krem davercin on jest tańszy i chyba bez recepty zapytaj w aptece.

Gość gość
a co rozumiesz pod stwierdzeniem, ze dobrze sie odzywiasz? mozesz szczegoly jakies?

Gość gość
mama kupuje raczej zywnosc drozsza i ekologiczna, nie pijam coa coli, nie jadam czipsow, od czasu do czasu zjem jakiegos batona, duizo warzyw- z wlasnego ogrodka.nie jadam zadnych zupek chinskich,ani nine zywie sie w MC czy podobnych. Nie mam nic sobie do zarzucenia jesli chodzi o jedzenie.

Gość gość
Jeżeli masz czerwoną podrażniona twarz to podejrzewam albo trądzik różowaty często występujący przy rozszerzonych naczynkach powodujących zaczerwienienie albo jakąs alergię bądź atopię. Trądzik różowaty też moze mieć zaczątek w złej pracy hormonów a twarz naczynkowa jest szczegolnie na nego podatna. Jeżeli więc to różowaty to leczy się go matronidazolem zewnętrznie a w gorszych przypadkach doustnie metro albo tetralysal przez min. 3 miesiące. Twarz traktuj łagodnie żel do cery wrażliwej i krem jakiś neutralny np physiogel. Jeżeli to natomiast atopia to leczenie jest przewlekłe - trzeba zacząć od diety przez leki czesto sterydowe itp. - generalnie potzebny dobry dermatolog, badanie hormonów.