Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gssss

skutki uboczne po novynette

Polecane posty

Gość gssss

Pierwszą tabletkę zarzyłam pierwszego dnia okresu - tak jak książka pisze ale już (?!!) po trzech tabletkach novynette miałam wrażenie obrzękniętych stóp.. Piszę wrażenie, bo nogi nie były spuchnięte, wyglądały normalnie - tylko to wrażenie.. Przestraszyłam się tego objawu. Czy ktoś miał podobnie? Czy to kwestia przyzwyczajenia się organizmu do tabletek?

Gość gość
Bierz dalej.

Gość gssss
Dziewczyny czy Wy nie boicie się brać tabletek antykoncepcyjnych? Wszyscy bardzo sobie chwalą - fakt skuteczne są , ale co ze skutkami ubocznymi na nasze zdrowie?

Gość gość
a sprawdzałaś sobie hormony ? Ja kiedyś brałam novynette, czułam się fatalnie potem byłam w szpitalu na badaniach hormonalnych i się okazało, że mam podwyższone androgeny, biorę pigułki antyandroegenne Bonadea, są jeszcze Yasmin, Yaz, Jeannine czy jakoś podobnie masz może trądzik, lojotok, łupież, nadmierne owołosienie ?

Gość gssss
Nie nic takiego mi nie dolega. Lekarz przepisując mi tabletki zlecił badania krwi i moczu. Wyniki dobre, Ja brałam tabletki własnie te jak miałam 20-pare lat, potem dwa lata przerwy, dziecko i teraz ponownie chciałam ale chyba nie da rady..tylko jak tu czerpac przyjemnosc z sexu ecghh

Gość gość
Kontroluje regularnie swój stan zdrowia, więc nie boję się skutków ubocznych. Tabletki są dla mnie lekarstwem, dzięki któremu zwiększają się szanse na posiadanie dziecka w przyszłości.

Gość gssss
Ja przed dzieckiem inaczej patrzyłam na tabletki hormonalne, nie myslałam o skutkach ubocznych, teraz mam dziecko i nie darowałabym sobie jak by coś mi sie stało własnie przez tabletki, co wtedy z dzieckiem... No dobra to są akurat najczarniejsze scenariusze, widac moja psychika nie da mi spojnie brac tabsów...