Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GosiaKosiaSrosiaGremlin

Matka faworyzuje moich braci

Polecane posty

Gość GosiaKosiaSrosiaGremlin

Mam 16 lat.Moja matka cały czas faworyzuje moich braci przyrodnich,z innego ojca,w wieku 8 miesięcy i 3 lata! O mnie zapomina!Im coś kupuje-mi nie.Nie chce chodzić do szkoły na zebrania itd... Rodzice są rozwiedzeni więc tata nie zareaguje. Myślę,że ona traktuje ich lepiej bo to są dzieci jej obecnego narzeczonego a mnie nie bo się z moim ojcem rozeszła. Co mam robić?

Gość gość
Myślę, że ciężko Tobie cokolwiek doradzić, bo sytuacja jest naprawdę przykra. Może spokojna rozmowa z mamą coś pomoże. Chociaż szczerze mówiąc ona nadal będzie ich faworyzowała. Zawsze znajdzie powód, ze są młodsi i potrzebują więcej uwagi. Może spróbuj wytłumaczyć mamie, że Ty też potrzebujesz jej w swoim życiu. Czujesz się odrzucona, czasem nie kochana. Może mama chociaż trochę zrozumie. Jednak wierzę, że będzie to bardzo trudne. Spróbuj porozmawiać o tym z kimkolwiek, może bliska koleżanka, jakaś dorosła osoba (pedagog szkolny). Wiem, ze Ci ciężko. Mnie moja mam też odpychała, przy tym biła i poniżała. Wyprowadziłam się szybko z domu. Nie wiem jakie są szczegółowe relacje Twoje i mamy. Czy mama potrafi się zmienić i dostrzec, że Ty cierpisz? tego nie wiem. Jedynie mogę poradzić Tobie szczerą spokojną rozmową z Nią i siłę:) powodzenia

Gość gość
Co do zebrań to może zacznij mówić ojcu żeby chodził, ucieszy się że jest potrzebny