Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiamarysia

Czy zostaja blizny po wypadku dziecka POMOZCIE

Polecane posty

Gość mamusiamarysia

Moja 18 miesieczna corka miala w przedszkolu wypadek. Dokladnie sama nie wiem co sie stalo, wiem ze skads spadla. Miala przetarty policzek, rane na czole i rozciete pod nosem. Od wypadku minal miesiac i choc rana zagoila sie bardzo szybko (po kilku dniach doslownie wszystko bylo ok) to pozostaly slady.. Pod noskiem krecha, na policzku ciemna plama a na czole tez jakies slady. Czy takie rzeczy znikaja po czasie? Jesli nie byla to gleboka rana (czyt nie bylo szycia) czy to ma szanse zniknac zupelnie? Blagam, napiszcie jak to wynika z waszego doswiadczenia?

Gość 700800900
spokojnie, znika:)

Gość gość
jak to 18-mies. w przedszkolu? w żłobku chyba?

Gość mamusiamarysia
ufffffffffffffffffffff dzieki ze mnie pocieszylyscie:) bo chyba bym zakatrupila wychowawczynie w przedszkolu ..

Gość gość
po przecięciu nie zawsze znika :/ zależy jak głęboko było rozcięte i jak się zagoiło, mój mały rozciął sobie paluszek i już 2 lata minęło a blizna jest, też nie było szycia, sama mam bliznę na czole co sobie rozcięłam spadając na kant biurka jak miałam lat 5 a teraz mam 33 :) wiaodmo ze blizna blednie i maleje jak dziecko rosnie ale są takie co zostają

Miałam może wtedy 2-3 latka, tego nie pamiętam moi rodzice też nie bo ich wtedy nie było. Byłam na wsi pod opieką rodzinki, włożyłam nóżki do garnka, który stał na podłodze, z gotującą się wodą. Zamiast stóp miałam dwa wielkie bąble, które oczywiście popękały i stały się jedną wielką raną. Przez dwa miesiące nie chodziłam. Po tamtym okresie nawet nie ma śladu

Gość gość
18 miesięczne dziecko w przedszkolu? Chyba cie pogieło :O

Gość mamusiamarysia
Mieszkam za granica, tutaj przedszkola sa od 1 roku zycia do 5, nie ma podzialu

Gość mamusiamarysia
Jeju, wspolczuje z tym grankiem, az mnie ciary przeszły ..

Gość gość
tym bardziej dziwne, że pozwalają takim małym dzieciom, żeby zrobiły sobie krzywdę.. :O

Gość gość
mój syn miał rok wywalił się rąbnął o ubity śnieg że rozwalił sobie nos i czoło ,krwi trochę poleciało ,rana na czole nie była duża i głęboka ,niestety blizna została i jest widoczna ,też myślała ze zniknie ale jest biała blizna .

Gość gość
A na nosie mu zostało?