Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY LOGOPEDA TO LEKARZ

Polecane posty

Gość gość

JAK TO JEST?

Gość gość
bo sasiadka jest logopedką i wszyscy sie podniecaja na wsi u nas ze to lekarz i ze musi sporo zarabiac... prawda to

Gość gość
logopeda to nie lekarz. Logopeda moze zostac psycholog, a nawet polonista. Konczy sie tylko specjalny kierunek, ale nie jest to kierunek stricte medyczny - nie mozna podawac sie za lekarza.

Gość gość
JEDNAK LEKARZ

Gość gość
tak, to lekarz.

Gość gość
jestem .logopedą i faktycznie, jest to lekarz. choć niewielu o tym wie. dlatego jesteśmy niedoceniani przez społeczeństwo.

Gość gość
ja jestem logopedą, ale nie jestem lekarzem. a zarabiam ok 8000 dla jednych sporo dla innych mało

Gość gość
tacy jak pani wyżej lecza swoje kompleksy nazywając się lekarzami choć nimi nie sa. ja jestem logopedą, ale nie jestem lekarzem.

Gość gość
a ja jestem logopedą i jestem lekarzem:) logopedia to gałęź medycyny/

Gość gość
logopedia to odrebna specjalizacja, ale logopeda to nie lekarz, choc czasem moze i lekarz zrobic te specjalizacje. Moja kolezanka- logopeda, jest np. historykiem.

Gość gość
w takim razie jest historykiem i lekarzem-logopedą

Haha, dobre ;) Ostatnio poznałam nawet dietetyczkę która się tytułem lekarza chciała chwalić Lekarz zajmujący się fizjologią głosu, mowy, słuchu nazywa się foniatrą

Gość gość
Ja też jestem logopedą. Witajcie koledzy i koleżanki, jak miło spotkać osoby po fachu. Jakie metody stosujecie w swojej pracy? Podzielmy się doświadczeniami.

Gość gość
w takim razie jest historykiem i lekarzem-logopedą x x nie jest lekarzem, tylko historykiem co zrobił studia podyplomowe z logopedii... Lekarz to osoba co skończyła studia medyczne.. Ja np. sdobyłam dodatkowy zawód jako hipoterapeuta, i tez lekarzem nie jestem, jacy ludzie w Polsce sa tepi

Gość gość
lekarzem I historykiem:O

Gość gość
logopedia jest dziedzina medyczna ,ale nie daje uprawnien lekarza medycyny .Jednym slowem jest to tylko zawod medyczny .Tak jak pielegniarka, ratownik medyczny itp.itd.

Gość gość
widać nie mówi Ci wszystkiego o tym zawodzie, fajną masz koleżankę:O

Gość gość
nie lekarzem nie jest w ogóle, masz 12 lat? Lekarzem jest sie po ukończeniu studiów medycznych!!! a dokwalifikowac sie moze na studiach podyplomowych kazdy, równie dobrze trzeba by nazywac psychologa lekarzem- wielu w wPOlsce tak robi, hipoterapeute, fizjoterapeutów, masazystów, itp

Gość gość
z kolezanka to tylko podaje przykład, kazdy normalny wie kto to lekarz... Lekarzem jest sie jak sie ukończy na Uniwesytecie Medycznym Specjalizacje lekarską, lub Stomatologie, bo stomatolog tez jest lekarzem. A sa na tej uczelni i inne kierunki, jak kts tu pisał, np. ratownik, pielegniarka, dietetyk, i one nie daja aboslutnie uprawien do wykonywania zawodu lekarza

Gość gościówa1234
oczywiście, że logopeda to nie jest lekarz, nie kończy nawet studiów medycznych tylko tak jak ktoś wspomniał jakieś humanistyczne studia z medycyną nie mające nic wspólnego. co do zarobków to bardzo różnie, zależy gdzie pracują (są np w przedszkolach czy szkołach i tam rzadko mają kokosy)

Gość pociąg do mojego
logopeda to polonista

Gość niegość
Oczywiście, że logopeda to nie lekarz! Lekarzem jest osoba, która uzyskała prawo wykonywania zawodu lekarza, a co za tym idzie, ukończyła studia medyczne i zdała egzamin państwowy.

Gość gość
ale wy jestescie tepi, co uczelnia to inna logopedia. Na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym jest logopedia kliniczna i trzeba mature z biologii itp, a na przykład na UW jest logopedia też na ktora trzeba polski, taka polonistyczna bardziej. i inne uniwersytety to samo, jedni maja neurologopedie a inni zwykle gowno dla humanistow. TAKA ROZNICA. amen

Gość Agawa 1234
tyle ze obojetnie jaka uczelnia czy medyczna czy humanistyczna, to ukończenie logopedii tytułu lekarza nie daje, tak samo jak nie daje go np. ukończenie studiów pelegrniarskich

Gość gość
logopedia to gałąź pedagogiki!!!! logopeda to nie lekarz

Gość gość
za to logopeda Zarabia bardzo duzo jak pracuje w poradni pedagogicznej

Gość LOGOPEDA
ale wy wszyscy jesteście tutaj mądrzy,ze hoho :-O logopedia nie jest gałęzią pedagogiki ani niczyją inną gałęzią :-O U nas w PL dopiero od 2 lat jest logopedia magisterska 5 -letnia, a wczesniej mozna ją było studiowac podyplomowo. Czyli, zeby być logopedą trzeba najpierw wykazać się tytułem MAGISTRA filologii polskiej, pedagogiki, psychologii lub medycyny. bo logopedia to te 4 dziedziny w jednym!!!!! jesli ktoś kończył logopedię po historii, to na pewno nie na uniwersytecie tylko w jakims pcimiu dolnym

Gość gość
Jak już wyżej powiedziano, logopeda mający studia podyplomowe z logopedii nie jest lekarzem. Co do studiów logopedycznych na akademii medycznej - niech się wypowie ktoś, kto je ukończył.

Gość Agawa 1234
k***a, nie wazne czy podyplomowe czy 5 letnie, nikt po tych studiach nie jest lekarzem, tepa strzało... Lekarzem jest sie wyłacznie jak sie ukończy kierunek lekarski lub stomatologię!!! I zda LEP

agawa, masz rację, jeszcze lekarzem jest absolwent weterynarii ;)