Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY LOGOPEDA TO LEKARZ

Polecane posty

Gość Agawa 1234
sory, zapomniałam o wecie.. faktycznie... hgg kończy medycyne wiec sie zna kto lekarz a kto nie...

Gość LOGOPEDA
a czy ja mówiłam ze wazne czy 5 letnie czy podyplomowe? :-O tepa strzało agawo od 7 boleści? chyba masz jakieś kompleksy skoro uważasz, ze wszystkei odpowiedzi muszą sie tyczyć twoich wypowiedzi, akurat pisałam do kogoś innego :-O tępa idiotka :-O

Gość LOGOPEDA
i pzrecie znapisałam kretynko, ze żeby isc na logopedie treba się wykaac dyplomem ukończenia szkoły wyższej czyli MGR lub tytuł doktora i wtedy można iśc na logopedię :-O raczej cięzko być lekarzem skoro się legitymujesz dyplomem psychologa na przykład :-O głupio-mądra idiotka!

Gość LOGOPEDA
ja akurat jestem stomatologiem i też zrobiłam sobie logopedie, a potem surdologopedię

Gość zatkalokakalo
i zatkalo glupia agawe, prostaczke ktora drze morde na wszystkich i uwaza sie za najmadrzeja na swiecie. kretynka zalosna. mojej kuzynki przyjaciolka robila logopedie po mgr filologii polskiej

Podyplomowe Studia Logopedyczne Podyplomowe Studia Logopedyczne UG istnieją od roku akademickiego 1979/1980. W okresie swego istnienia wykształciły ok. 1500 dyplomowanych logopedów. Na Podyplomowe Studia Logopedyczne przyjmowane są osoby, posiadające dyplom ukończenia studiów wyższych. Preferowani są absolwenci kierunków humanistycznych i medycznych. I wszystko jasne :)

Gość gość
jest jeszcze lekarz weterynarii - czyli ja :P

Gość gość
Logopeda to terapeuta, ponieważ zajmuje się deficytami mowy, przeprowadza terapie usprawniające mowę. Logopeda nie może przepisywać leków, więc lekarzem medycyny nie jest, a terapeutą, a terapeuta choć niby leczy, ale przysłowiowym lekarzem nie jest, ponieważ nie zajmuje się medycznym aspektem deficytu mowy, zaś tylko terapią powstałego deficytu.

Gość Agawa 1234
chyba masz jakieś kompleksy skoro uważasz, ze wszystkei odpowiedzi muszą sie tyczyć twoich wypowiedzi, akurat pisałam do kogoś innego tępa idiotka x x nie zatkało, tylko mam jeszcze inne rzeczy oprócz siedzenia tu... To własnie moja wypowiedz nie odnosiła sie do twojej, tylko innej osoby, z taka kultura to idz gnój wywalac a nie pracuj z ludzmi... Bez odbioru

Gość gość
nie wierzę, czasem w to, co można przeczytać na forum;-) Kochani więcej szacunku, dla mniej obeznanych w temacie! Każdy ma prawo zadawać pytania... Otóż logopedię można skończyć na wielu wydziałach, również poprzez medycynę, jednak bardziej popularne jest ukończenie pedagogiki, następnie studia podyplomowe na kierunku logopedia... Tak więc większość logopedów, nie jest lekarzami, choć tak się ogólnie przyjęło...

Gość gość
Zawsze chciałem być lakarzem , a zostanę bibliotekarzem, choć mógłbym być biblioterapeutą, gdybym miał stosowną specjalizacje lub kurs podyplomowy. Lekarzem nie zostanę bo mam 28 lat, a ponoć takich na studia medyczne nie biorą. A propo zawodu lekarza, absolwent medycyny-weterynaryjnej też jest lekarzem, więc taki ktoś też może się chwalić że jest lekarzem ;-)