Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bibi Chanum

zaparcia w trakcie karmienia piersią

Polecane posty

Gość Bibi Chanum

czy jak karmię piersią to mogę brać jakies środki na zaparcia? Czy ziołowe herbatki są bezpieczne? Proszę, podpowiedzcie.

Gość gość
nie radzilabym , może lepiej spróbuj sok jabłkowy i dużo zwykłej niegazowanej wody...

Gość gość
ziół bym nie piła ale blonnik suszone słupki siemie lniane na pewno można

Gość gość
Z tymi herbatkami jest różnie, przecież są i takie dla kobiet karmiących więc czemu nie, ja np. nie mogłam się przemóc żeby je pić, nawet tych na laktację, no smak był poprostu okropny, może dlatego, że nie znoszę anyżu, one też działają na zaparcia, właśnie ze względu na swój skład, ale ja nie mogłam, pokarmu miałam na szczęście dużo, więc nie czułam się wyrodną matką, co do zaparć, to ja już po porodzie nie miałam, ale w czasie ciąży mocno mi dokuczały i jedyne co mi pomagało to czopki evaqu, są bezpieczne w ciąży, więc dla matek karmiących również.

Gość gość
nie zawsze produkty, które można w ciąży podczas karmienia są bezpieczne. Najlepsze są zawsze te naturalne, trzeba tylko wypróbować co będzie skuteczne, najlepiej przez kilka dni. 1. 5 umytych śliwek zalać gorącą wodą zostawić na noc, rano na czczo zjeść śliwki i wypić tą wodę 2. Zmielone siemię lniane ok. 1 czubatą łyżeczkę zalać gorącą wodą i wypić rano 3. Wypijać codziennie wieczorem łyżeczkę oliwy lub oleju lnianego

Gość sendera
Oj czopki to nie dla mnie....podczas karmienia spokojnie można zażywać błonnik, najlepiej taki w 100% naturalny jak Jeliton na przykład ...

Jeliton z tego co wiem jest bezpieczny w ciąży więc i podczas karmienia także. ja miałam podobne problemy jak karmiłam ale jeszcze nie było tego błonnika a teraz czasem po niego sięgam aby sobie pomóc.

Gość gość
Pytałam ostatnio lekarza o jeliton ale powiedział, że absolutnie dopóki karmię nie wolno mi go brać... Więc chyba nie jest taki bezpieczny. Powiedział, że wszystko co przyjmujemy doustnie przenika do pokarmu, więc uważajcie na wszystkie herbatki i inne środki. W okresie ciąży i karmienia najlepsze są naturalne sposoby. Polecam siemię lniane.

Gość gość
Zaparcia potrafią skutecznie popsuć uroki pierwszych miesięcy z maluchem oraz dobre samopoczucie karmiącej mamy. Dlatego po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się zastosować Dulcobis, który działa bezpośrednio w jelicie grubym i mogą stosować go nawet kobiety karmiące piersią.

Gość gość
U mnie zaparcia w okresie karmienia piersią powodował niedobór magnezu. Dopiero jak zaczęła mi skakać powieka to się zorientowałam. Zaczęłam brać cytrynian magnezu i jak ręką odjął. Brak magnezu może zmniejszyć pasaż jelitowy i w ten sposób doprowadzić do zaparć.

Gość AnTolka11
Nie zawsze naturalne środki na mnie działają Siemienia nie cierpię, Jest glutowate i obrzydliwe. Śliwki, woda z miodem i z cytryną ok, ale nie zawsze efekt jest taki jak oczekuję. Wtedy stosuję evaqu. Lekarz pozwolił więc się już nie męczę. 15 min i po sprawie.