Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka do przedszkola

Polecane posty

Gość gość

Co na dzień dobry muszę kupić dziecku do przedszkola od a do z

Gość gość
Zależy od przedszkola. U mojego dziecka wszystko łącznie z mydłem i papierowymi ręcznikami :( W innych nic nie trzeba tylko wpłacić pieniądze na składkę.

Gość gość
o jaka wyprawke pytasz ubranka czy pomoce dydaktyczne

Gość gość
Zapytaj w przedszkolu. Tu przykładowa lista wyprawkowa zamieszczona na stronie jednego z warszawskich przedszkoli: Wyprawka przedszkolaka: Ubranka do przedszkola: obuwie do przedszkola – kapcie najlepiej na rzepy lub zatrzaski, koniecznie antypoślizgowe komplecik ubranek do przebrania, np. dresik, koszulka, majteczki, rajstopki lub skarpetki (muszą być zawsze w szafeczce w szatni) Artykuły higieniczne: szczoteczka i pasta do zębów grzebyk lub szczotka do włosów chusteczki higieniczne Co przyda się wiosną i latem: chusteczka, czapka na głowę, krem z filtrem Co przyda się zimą: spodnie do zabaw na śniegu, zapasowe rękawiczki, tłusty krem Mile widziane są również artykuły piśmiennicze, np. papier xero, bloki rysunkowe/techniczne, teczki na prace plastyczne dzieci.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja debiutuje w poniedziałek i u nas z obowiązkowych na początek tylko pościel, piżamka i kapcie. Na wyprawkę będą zbierane pieniądze, wiem że kiedyś przynosiło się jeszcze szczotkę i pastę, ale to później. Z ubranek na pewno trochę trzeba dokupić, ja przynajmniej sporo dokupiłam bo dziecko wyrosło od wiosny i w przedszkolu trzeba jednak więcej zmian mieć na wszelki wypadek.

Gość gość
tak zalezy od przedskola ale o tym bedzie mowa na zebraniu , ja wplacałam pieniazki i nauczycielki same kupowały i to jest najlepsze rozwiazanie moim zdaniem bo pozniej nie ma porownania ze ktos ma lepsze czy gorsze do mnie nalezalo tylko zostawienie zapasowych ubranek majteczek skarpetek w szafce w razie draki oraz recznik i posciel do lezakowania pozatym na poczatku nauczycielki powinny informowac jesli czegos nie dopilnujesz tak wiec nie stresuj sie

Gość gość
U nas tak samo na wyprawkę plastyczną wpłacamy jakąś kwotę Moje dziecko idzie w poniedziałek również ,zabieramy worek na rzeczy zapasowe z nimi w środku ,kapcie ,potem donieść trzeba strój na wf w oddzielnym worku bo te będą wisieć w sali ,pościel nie bo mój nie śpi ,szczotka pasta na razie też nie, powiedzą kiedy .

Gość gość
Ja zrobilam juz wyprawdke ale dzisiaj sie okazalo ze jednak corka sie nie dostala do przedszkola

Gość gość
Ale jak dzisiaj się dowiedziałaś ,przedszkole prywatne czy państwowe

Gość gość
Przedszkole gmine. Gmina zacofana za pozno projekt zlozyla i dopiero tydzien tenu dowiedzieli sie ze przedszkole bedzie dzialac. Potem bylo spotkanie rodzicow, chetnych bylo ok 10osob a wonych miejsc 15 wiec wystarczylo tylko zlozyc kwestionariusz. Nauczycielka dala liste wyprawki i wszyscy mysleli ze sie dostali. A dzisiaj dostalam tel z gm ze moje dziecko sie nie dostalo. Z tego co wiem nie dostalo sie jeszcze 5 dzieci ktore byly na tym zebraniu. Dostaly sie za to dzieci z innej gminy, nie masz znajomosci nie ma przedszkola. Smutne ale prawdziwe

Gość mamadwóchdziewczynek
Może uda się jakoś z odwołania dostać, nie odpuszczaj, przecież z dnia na dzień nie tak prosto opiekę zorganizować... My mamy już cały tydzień zajęcia adaptacyjne i od poniedziałku ruszamy. Boję się trochę jak to będzie, nie wiem czy zostawiać od pierwszego dnia na leżakowanie czy zabrać jednak po kilku godzinach i wydłużać systematycznie... przemyślę jeszcze, mam nadzieję że się zaadoptuje. Co do wyprawki jeszcze to u nas kubeczki oraz wszelkie środki higieniczne zawsze były z wyprawki, papiernicze też jedynie czasami pasty się donosiło i szczotki do zębów a kiedyś też to szło z wyprawki. Stroju na w-f z kolei nigdy się nie dawało, tylko dzieci które chodziły na korekcyjną.