Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kogo informowac o ZMIANIE BANKU

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli nie zlikwidowałeś starego konta to nikogo. Jeżeli zlikwidowałeś to pracodawcę, urząd skarbowy (żeby wysyłał nadwyżki zapłaconego podatku, ale to chyba też nie jest konieczne...)

Gość gość
i numeru konta oczywiście ;-) pracodawców, to oczywiste ale kogo jeszcze? czy prowadząc DG muszę informowac US , ZUS o zmianie konta? wspólnote mieszkaniową? czy im wystarczy jak wpłata przyjdzie z innego konta?

Gość gość
Co do DG to nie mam pojęcia ale stawiałbym na to, że nie ma to znaczenia

Gość gość
gdybym nie likwidowała starego konta to bym nie pytała o to chyba, prawda? ;-)

Gość gość
No nie wiem, może jesteś głupia ;)

Gość gość
może :-D a do enei? do ludzi prowadzących strone www? kurde no nigdy w zyciu nie zmieniałam numeru konta i nie wiem za bardzo... musze pogadac z księgową moze mi coś doradzi

Gość gość
Do płacenia rachunków to chyba nie jest konieczne. I tak podejrzewam, że w tytule płatności maja wszystkie informacje. A co do prowadzenia strony www - jeżeli dostajesz wpływy na konto z tego tytułu to zapewne tak

Gość gość
ok, dzięki za pomoc moze jeszcze ktoś miał podobna sytuację?

Gość gość
US powinnaś poinformowac ale spokojnie mozesz złożyć z rozliczeniem rocznym... kiedys to był formularz nip-3 teraz chyba ceidg-1 - o ile sie orientuje ten ceidg-1 idzie z automatu do zusu i gusu. Ogólnie Zus mozesz płacić z dowolnego konta, podatki tez - byle poprawnie dane wypelnic, wiec jak złozysz pismo o zmianie później to sie nic nie stanie. Jesli chodzi o instytucje i firmy prywatne gdzie ty tylko płacisz to nie musisz nikogo informowac, Jesli ktos płaci tobie to powinien znac numer... ale to raczej oczywiste :)