Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZA_NIEPOKOJONA

słodzik a antykoncepcja

Polecane posty

Gość ZA_NIEPOKOJONA

Cześć dziewczyny! :P Bardzo niepokoi mnie jedna rzecz i w końcu postanowiłam o to tutaj zapytać, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :S Jakiś czas temu rozpoczełam z moim TŻ współżycie seksualne i zauważyłam, że on nie używa gumki. To mój pierwszy mężczyzna i nie wiedziałam czy to normalne. Zapytałam go w końcu czy nie powinniśmy się zabezpieczać. A on powiedział, że jest cukrzykiem i je dużo słodzika, który wywołuje bezpłodność. Czy to prawda??? :S Bardzo się boję, ze jestem w ciązy. Czy to możliwe? Prosze pomużcie szybko bo nie wytrzymam.

Gość gość
hhahahahahhahahahhahhahah o kur... :D proszę napisz, że to prowo, przeciez nie ma az takich idiotek :O

Gość gość
czytałam że były badania dot.wpływu słodzika E952 (kwasu cyklaminowego) na płodność ale były one niejednoznaczne i dlatego produkt nie został dopuszczony na rynek. Zabezpieczaj się lepiej.

Gość ZA_NIEPOKOJONA
serio sie martwię nie róbcie sobie żartów :( czyli w słodziku nie ma tego co powoduje bezpłodność? tak???

Gość ZA_NIEPOKOJONA
widzę że się znasz na tych składnikach słodzików więc prosze powiedz mi czy powinnam się martwić...

Gość gość
Moim zdaniem kity ci wciska i tyle. Zabezpieczaj się bo słodzik to nie anty.

Gość ZA_NIEPOKOJONA
dzięki porozmawiam z nim :/

Gość gość
masz 15 lat?

Gość gość
słodzik antykoncepcyjny, tego jeszcze nie grali :D

Gość gość
jestem na "wiecznej diecie";) i też używam dużo słodzika....chyba powiem mężowi,że antykoncepcją już się nie musimy zajmować.....:P:P:P swoja droga,to nie kumam co ten Twój facet próbuje w ten sposób osiągnąć.....

Gość ZA_NIEPOKOJONA
Nie ważne ile mam lat. :?

Gość gość
bo widać, że jeszcze takich rzeczy w szkole nie przerabiałaś :D Zapytaj faceta czy stać go na płacenie alimentów jeśli będziesz w ciąży

Gość gość
Ważne ile masz lat,bo takie nieziemskie pomysły to mogą mieć tylko dzieci,a dzieci nie powinny uprawiać sexu.

Gość gość
pomyślałaś, że mogłaś się czymś od niego zarazić?

Gość ZA_NIEPOKOJONA
Nie jestem dzieckiem, po prostu nie wiedziałam czy mu wierzyć. Nie myślałam wtedy o zarażeniu się czymś, ale teraz faktycznie się boję. :(

Gość gość
Skoro nie jesteś dzieckiem,to jak mogłaś zastanawiać się nad antykoncepcyjnym działaniem słodzika????????gdyby to leżało chociaż obok prawdy,to nikt nie biegałby po tabsy do gina,tylko do marketu po słodzik!

Gość ZA_NIEPOKOJONA
Dziewczyny, ja naprawdę się boję, nie śmiejcie się! On mnie bardzo kocha i mówił, że z poprzednią dziewczyną też się tak zabezpieczali i było wszystko dobrze. Rozmawialiśmy o tym dużo, chyba by mnie nie kłamał... :( :(

Gość gość
Ale się uwzięliście na dziwczynę, a ta dobrze myśli, były badania i słodzik powoduje bezpłodność. Szkoda tego faceta, to on jest tu stroną poszkodowaną, cukrzyca to straszna choroba, nigdy nie założy rodziny,a wy zamiast pomóc rozwodzicie się nad wiekiem tej dziewczyny! Co z was za ludzie, nawet nie znacie się na farmakologii a oczywiście najmądrzejsi.

Gość gość
wiesz, ze mógł Cię zarazić HPV, co skutkuje rakiem szyjki macicy? Ciąża chyba byłaby lepsza niż śmierć.

Gość gość
zgadzam się z tym od hiva, dlatego powinno się zakazać tabletek antykoncepcyjnych, ludzie je stosują zamiast gumek, nie myśląc, że zarażą się hivem, a jakby zakazano tabletek to by używali gumek. A ryzyko zakażenia jest w Polsce bardzo wysokie, najgorzej, jak w związku kobieta zajdzie w ciążę i się zarazi jednocześnie i jak potem w kilka miesięcy umiera to z dzieckiem :(

Gość gość
Skoro słodzik powoduje bezpłodność,to w takim razie mogę być spokojna:classic_cool: A dlaczego,on nigdy nie założy rodziny?bo nie kumam,na jakiej podstawie tak sądzisz:O Co do tego,że gościu twierdzi,że jedzenie słodzika to zabezpieczanie się....nigdy nie spotkałam słowa "słodzik",w spisie jakichkolwiek środków antykoncepcyjnych.

Gość ZA_NIEPOKOJONA
To ja już nie wiem. Ktoś napisał, że powoduje. :O Jednak chyba faktycznie musimy zacząć używać gumek, bo to co piszecie jest strasznie. :( :( Tak, on jest bardzo biedny i chory i mu ufam, bo sobie nawzajem pomagamy. Dlatego to dla mnie takie trudne.

Gość hermionaona
będzie jeszcze biedniejszy jak zajdziesz w ciążę