Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janett2121

Czy jak nie bede karmić piersią bede miec biust okej

Polecane posty

Gość Janett2121

I odrazu mówię ze nie bede karmić piersią ponieważ mam wadę sutkow, wiec prosze darować sobie teksty ze biust ważniejszy niż dziecko itp itd pytam orientacyjnie czy jesli nigdy nie bede karmić piersią to mój biust bedzie wyglądać okej? Prosze odpowiedzieć doświadczone Mamcie Dziękuje :)))

Gość gość
Nie ma takiej gwarancji.

Gość Janett2121
Mam biust małe B

Gość Janett2121
Nikt nic nie wie..?

Gość gość
Ja czytalam ostatnio ze samo zajscie w ciaze wiaze sie z nieodwracalnymi zmianami w piersiach, ale podejrzewam ze z kondycja piersi po porodzie to tak jak z tyciem w ciazy, rozstepami itp. kwestia genow i kazda z nas jest inna.

Gość gość
ja również nie karmiłam, po prostu nie miałam pokarmu, nie będę rozwodzić się na ten temat, piersi urosły, mąż twierdzi, że nie zmalały, ja staniki też musiałam rozmiarowo zmienić-już w ciąży i póki co zostały, ale u mnie zależało od stanika miałam B lub C teraz tylko C każde B za małe

Gość gość
karmilam 4 m-ce. biust opadl. ciaza i porod w wieku 23 lat.

Gość gość
Mało karmiłam bo miałam za mało mleka. Po trzech miesiącach odpuściłam. Piersi szybko uniosły się i są jak przed ciążą. Wiek: 38, ciąża w wieku 33 lat. Rozmiar piersi: B/C.

Gość gość
niestety nie bo za zmiany w piersiach sa odpowiedzialne hormony i nie ma znaczenia czy karmisz czy nie jak mają klapnąc to i tak klapną;)

Gość gość
Nie karmiłam i mam fajne piersi, takie jak miałam przed ciazą, może ciut większe.

Gość gość
Dokładnie, ja nie karmiłam a i tak to nie te same piersi co kilka lat temu :(

Gość gość
moja mama-duże piersi przed ciążą i w ciąży, karmiła 24 mce i potem klapły. Mama mojej mamy-rozmiar stanika 0 lub A nie jestem pewna, nie karmiła piersią. Ja nie karmiłam piersią, rozmiar z B na C minęło 7 mcy i nie maleją.

Gość gość
Chodziło mi że opadły :(

Gość gość
''Ja nie karmiłam piersią, rozmiar z B na C minęło 7 mcy i nie maleją.'' To nic, w końcu klapną i twoje, skóra się rozciągnęła a latka lecą, grawitacji też nie odwołali.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak piersi B, C itd. ale wróżę wam, że oklapną bo macie źle dobrane staniki. Najbardziej popsuł mi się wygląd piersi w okresie dojrzewania,kiedy przytyłam i g***towanie urosły mi piersi i między pierwszą a drugą ciążą, mama dzieci z dużą różnicą wiekową i to był czas kiedy ciągle tyłam i chudłam, dużo stresu, praca przy biurku itd. W ciążach nie przytyłam wiele, więc piersi nie rosły do monstrualnych rozmiarów. Teraz karmię 1,5 roku i widzę jak będzie wyglądał mój biust po karmieniu, rano kiedy piersi są opróżnione. Nie załamuje rąk, noszę dobrze dobrany stanik jest to 70F, robię ciepłe i zimne prysznice i ćwiczę, w staniku wyglądam super, bez nie najgorzej. Skończę karmić to zacznę używać dobrych kremów ujędrniających a na razie dbam o nawilżenie skóry.

Gość gość
Pewnie ze sie zmienia,bo to nie od karmienia sie zmieniaja. Rozrost tkanki gruczolowej rozpoczyna sie juz na poczatku ciazy,potem powoli rusza produkcja mleka,na poczatku siary. Tylko przy nawale.piersi sa pelne i az pekaja od nadmiaru. Potem mleko produkowane jest na biezaco..wiec jak piersi urosly w cizay to potem niestety chlapna.

Gość gość
Bedą większe ale wiotkie i opadną jak naleśniki. Tu na kafe większość po ciąży ma jędrne i wielkie piersi ale tak naprawdę w realu inaczej to wygląda.

Gość gość
ja karmiłam tylko 2 tygodnie z moich piersi nic nie leciało, dziecko ciągle na nim wisiało i było głodne nie utyło przez 2 tygodnie, kazali mi odstawić i przejść na mm tym bardziej że dostało skazy mimo diety Mam mały biust b, lekarza powiedział że to jakiś niedorozwój i moja piersi się nie przygotowały w ogóle w okresie ciąży do karmienia , kiedy odstawiłam dziecko nie było potrzebne podawanie nic na zatrzymanie laktacji na drugi dzień już nic w nich nie było żadnego ściągania itp, także różnie to z tym jest. Moje piersi się nie zmieniły nie zwiotczały rodziłam w wieku 26 lat teraz jestem w drugiej ciąży i też tylko lekko się powiększył

Gość gość
Ja karmiłam ponad 2 lata. Biust większy o rozmiar wygląda lepiej niż przed karmieniem ( rzecz jasna już nie karmie :) )