Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam pytanie odnosnie kuroniowki

Polecane posty

Gość gość

no wiec sytuacja wyglada tak ze jak zwolnili mnie z pracy to poszlam na zwolnienie lekarskie a po tym jak skonczylo sie zwolnienie na kuroniowke..i teraz mam mozliwosc podjecia pracy na umowe zlecenie wiec bym musiala przerwac kuronia,i mam takie pytanie czy jak skonczy mi sie praca na umowe zlecenie( sezonowa praca) to czy potem moge wrocic na kuroniowke spowrotem czy juz nie bedzie mi sie nalezala?? a zaznacze ze dopiero miesiac minol jak pobieram zasilek.prosze o powazne odp.

Gość gość
stracisz prawo do zasilku jesli sama sie zwolnisz

Gość gość
nie rozumiem jesli skad sie zwolnie?

Gość gość
to jest chyba zależne od tego ile by ta praca trwała, a najlepszym wyjściem byłoby pracowanie na czarno ;) ale też z tego co wiem to umowa zlecenie nie liczy się do zasiłku

Gość gość
to juz nie moglabym wrocic do zasilku po poprzedniej pracy ktora wykonywalam na pelen etat?

Gość gość
Jak podejmiesz prace to musisz się z urzędu wyrejestrować, a żeby z powrotem dostać kuroniówkę musiała byś znów się zarejestrować i pracować minimum rok nieprzerwanie i mieć minimum 1600 brutto na umowie...

Gość gość
"KURONIÓWKA" - to słowo zalatuje totalna wiochą :o

Gość gość
tzn ja bym jakby przerwala ta kuroniowke co mam teraz i pytam o to czy po skonczonej pracy na zlecenie moglabym tamta kur.jakby nadal kontynuowac?

Gość gość
zalatuje wiocha he bo polska to wiocha

Gość gość
nikt nie podpowie szkoda:(

Gość gość
Dostałaś już odpowiedź..

Gość anekkkkkk
nie dostala konkretnej odp.

Gość gość
i nie dostanie!!!!!

Gość gość
Nie! ni możesz kontynuować! Chyba, że byś w tym czasie (czyli po wyrejestrowaniu się) pracowała minimum rok i rejestrujac się od nowa przectawiła świadectwo pracy, że rok przepracowałaś to Ci od nowa przyznają świadczenie. Jak chcesz zrezygnować z zasiłku i popracować z 2 -3 miechy na zlecenie to potem owszem możesz się znów zarejestrować, ale nie możesz kontynuować tamtego zasiłku, a nowy zasiłek Ci nie będzie przysługiwal, bo roku przecież nie przepracujesz, rozumiesz?

Gość anekkkkkk
dziwne ale to czemu niemoglaby dalej kontynuowac poprzedniego zasilku? jak sie chyba nalezy..

Gość gość
Z tego co wiem to nie możesz wrócić na kuroniówkę, ale na przez ten miesiąc należy Ci się połowa kuroniówki

Gość gość
nie. nie mozesz znow byc osoba bezrobotna z prawem do zasilku podejmujesz prace, stajesz sie osoba pracujaca i zarabiajaca. tak jak ktos napisal, zeby znow byc osoba bezrobotna z prawem do pobierania zasilku musisz przepracowac min 12m/18 m wszystko

Gość gość
wlasnie mam podobny problem skoro nie wykorzystalem kuroniowki to czemu po umowie zleceniu nie mozna jej dalej ciagnac? kurcze to sie wpakowalem......

Gość gość
uupppp

Gość gość
ahaa