Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jesteście blisko ze swoją rodziną

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi też o tą dalszą, ciotki, wujków? ;) że jakby wam zabrakło rodziców to mielibyście na kogo liczyć? bo ja jak sobie pomyśle, to mam tylko mame która jest chora :o i nie daj Boże jakby mi jej zabrakło to zostane sama :( mama ma z bratem i jego żoną dobre kontakty, ale jakby została sam to jestem pewna że mnie by olali...

Gość gość
a mam wrażenie że znajomi to nie to samo co rodzina :( przeraza mnie to czasem

Gość niegość
Wydaje mi się, że najbardziej mogłabym liczyć na moją chrzestną i jej męża, którzy tak naprawdę... nie są moją rodziną, tylko przyjaciółmi rodziców :D Z nimi mam najlepszy i najczęstszy kontakt.

Gość gość
Nie mam już ani jednej cioci. Został mi tylko wujek, mój chrzestny, ale nie jesteśmy blisko, więc jeśli chodzi o dalszą rodzinę, to nie. Mam siostrę i brata, który jest mi zdecydowanie bliższy. No i wiadomo, swoją rodzinę - mąż, dziecko. Nie wyobrażam sobie momentu, w którym zabraknie moich rodziców. Chyba tego nie przeżyję. Jestem z nimi bardzo związana i nie mieści mi się to w głowie, że pewnego dnia, nie będzie ich w moim życiu.

Gość gość
a ja wlasnie zerwalam kontakty z rodzenstwem, nie zaluje, bo to wredni ludzie i chciwi, wiem ze jakby co nie mialabym co na nich liczyc, ciagle mnie wykorzystywali, finanswo, non stop pozyczali kase, a jak nie mam pracy teraz to nikt mniie nie spyta czy mam na chleb, poza tym czychaja na spadek po babci, non stop o cos prosza , male i wieksze przyslugi, powdwiez mnie, zaopiekuj sie dzieckiem, odbierz ze szkoly, ugotuj, posprzataj, a jak ja o cos prosze to wielce zdziwieni

Z niektórymi mam dobry kontakt, z innymi się tak bardzo nie schodzimy...w każdym razie nie jestem z nikim pokłócona. A na ile można na kogoś liczyć wolalabym nie deklarować bo wiadomo jak to bywa :o

Gość gość
Krewni sa bardzo rozni. Jak najbardziej trzeba podtrzymywac wiezi rodzinne, ale glownie z tymi krewniakami, ktorzy sa w porzadku i zyczliwi wobec ciebie. Ci pozostali, a szczegolnie podli zawistnicy, kretacze, manipulatorzy i naciagacze no coz, tych trzeba sobie odpuscic, bo zazwyczaj oparcia w nich nie bedzie, za to zrobia ci niejedno swinstewko. A jesli nie masz za wiele rodziny to tym bardziej szanuj te relacje, ktore sa. Znajomi pojawiaja sie i znikaja a rodzina jednak jest na cale zycie.

Gość onaDDA
wlasnie to mnie przeraza ze rodzina jest na cale zycie , bo wiem ze chocbym nie wiem jak chciala sie odciac zawsze pozostanie jakas wiez

Gość autorka topiku tego
a ktoś pomoże mi w moich obawach? ;)

Gość gośćo
a też tak mam Mogłas zapytać czy ktoś z was też tak ma;) ...

Gość gość
więc kto tak też ma?