Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biedni Polacy z Polski wspierajcie się tutaj ludzie z emigracji dadzą wam otuchy

Polecane posty

Gość gość
Niewaznie gdzie mieszkasz. Jezeli dostajesz kase na wyprawke, to jestes z nizin spolecznych. W zadnym kraju nie daja wyprawki ludziom ze srednia pensja

Gość gość
Nizina społeczne to chyba tylko w Polsce. Za granicą ludzie dostają większy socjal. A niektórzy kombinują,znam takich :P Nie wazne jak autorka,ważne ze ma a wy zazdrościcie? Co w Polsce dostaniecie? Nie ważne nawet jak z głodu umieracie to gówno dostaniecie

Gość gość
Socjal za granica otrzymuja ludzie biedni ! Nie ma czym sie chwalic ,ze pobieracie socjal. Zazwyczaj mieszkacie w najgorszych dzielnicach arabowo-murzynsko-polskich.

Gość gość
Za granicą przynajmiej coś dają,dobry socjal jak stracisz pracę. A w Polsce co dostaniesz? buhahahahahahahaha Ja mam dom w Anglii z ogrodem piękny. Socjalu nie pobieram,ale gdybym straciła pracę to Państwo by mi pomogło. Mieszkam tu już długo i zaraz skończymy płacić raty za dom. kocham ten kraj!

Gość gość
Oho jest i autorka. I boi sie napisac dzie dostaje euro na wyprawke. No wlasnie bo dostajesz ja razem z socjalem. I to z konkretnym socjalem, bo na wyprawke dostaja najbiedniejsi. Jesli dwie osoby pracuja i im na wszystko starcza to nikt im socjalu nie da, a juz tym bardziej kasy na wyprawke podczas dy tyle ludzi naprawde tego potrzebuje. Tak wiec autorko chcialas blysnac ale sie nie udalo;) Dostalas euro WoW!!! Ale kosztem tego ze jestes rownie biedna jak "_biedota z Polski" Czyz nie jest tak?:O przyznaj sama. Juz to zreszta przyznalas bo wstydzisz sie nawet napisac w jakim to kraju ci sie TAK zyje i gdzie to TAKIE kokosy...:O

Gość gość
No tu przyznam racje:( W polsce po stracie pracy w najlepszym wypadku dostajesz odprawe gdy mialas/es kilka ladnych lat umowe na czas nieokreslony plus potem kuron pol roku i to wszystko. 90% Polakow jedzie na samym kuroniu bez odprawy albo i nic im sie nie nalezy. We Francji mialam umowe, zarabialam kilka ladnych lat 2100 euro.Moglam pojsc sobie na urlop 3 letni platny 80%!!!!! Do tego za leczenie mam zwrot .

Gość gość
Wątpię,żeby była biedna. Tam na socjalu lepiej żyją i z*********ć nie muszą. A w Polsce? Z**********z i nic nie masz. Kiedyś czytałam na wątku Belgia,że tam szkoła(nie wszystkie,niektóre) zapewnia wyprawkę szkolną. Ja myślę,że nie ważne czy z socjalem czy bez i tak ma lepiej niż w Polsce. Znam kilka osób co wyjechało i widze że dobrze im się żyje,nawet lepiej niż mi.

Gość gość
przy czym w urzedzie pracy co 3 miesiace cie wzywaja i musisz udowadniac, ze szukasz pracy bo moga przerwac 3 letnia labe:(

Gość gość
Każdy normalny wie i powie bez krępacji,że inne kraje mają więcej do zaoferowania,i lepszy socjal-wszystko. Nawet tym którzy dobrze zarabiają,powinni to wiedzieć. Wszędzie to widać i słychac.

Gość gość
Dobrze sie zyje na socjalu za granica??? No blagam!:O Upokarzac sie, dostarczac stosy papierow, chodzic na wywiady gdzie walkuja cie ze wszystkiego?:O miec etykietke ze jestes "socjalistka"?:O wystawac w kolejce na poczcie po pieniadze??? Nie moc dostac nic konkretnego na raty no na konci masz pieniadze z socjala?:Oto nazywacie wygodnym zyciem na socjalu? Ja dziekuje za takie upokarzanie sie. Ale jak komus to pasuje to prosze bardzo :O

Gość gość
Ty kretynko zakladasz kolejny temat.To ta co dostalo 1000euro i ma z tego powodu orgazm:) Francja z tego co pamietam.Ja pierdziele z jakiej patologii lub biedy jestes skoro jarasz sie tak tym ?

Gość gość
Dobrze na socjalu. Pracujesz 2 lata, a rok bierzesz sobie wolne i pobierasz. Nie musisz pracować,i wystarczy ci na godne życie. Do tego kasiorka męża. Po roku idziesz do pracy,aby się nie rozleniwić a potem znowu rok wolnego hehe :) A wy zazdroście. Bo w Polsce tak nie możecie,bo z czego się utrzymacie? :D

Gość gość
I autorka wie co pisze. Polsce to daleko .....do luksusu.

Gość gość
W czym krępacja,jak większość ludzi tak idzie :)