Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża mimo regularnego brania anty

Polecane posty

Gość gość

Jak to możliwe, że przy regularnym braniu tabletek zachodzi się w ciążę?? Załóżmy nie branie żadnych antybiotyków a nawet nie branie ibupromów, apapów itp. Brak biegunek i wymiotów. Ewentualnie jedno piwko czy wino wieczorem przy braniu tabletek z rana. Piszę tu głównie o tabletkach dwuskładnikowych. Przecież one mają 3 zadania. Hamują owulacje, zagęszczają śluz i nie pozwalają na ewentualne zagnieżdżenie zarodka. Jak więc możliwe jest, że niektóre kobiety utrzymują, że mimo regularnego brania zaszły? Przecież mając comiesięczne krwawienie z odstawienia wiadomo, że tabletki utrzymują cykl. Jeśli niby się zajdzie to przecież po odstawieniu hormonów jest ich spadek i jak ta ciąża ma się utrzymać? Jak to możliwe, że taki plemnik jeśli już niby doszło do owulacji, przejdzie przez zmieniony śluz, a zarodek zagnieździ się w nieprzystosowanej śluzówce macicy a później jeszcze przeżyje spadek po odstawieniu hormonów???? Czy naprawdę istnieją takie przypadki!? Pryz regularnym braniu?? Znacie kogoś takiego?? Wierzycie w to?? Przecież to nielogiczne. Jeśli ktoś ma być w tym 0,01% na kogo tabletka nie działa, to raczej nie ma regularnych krwawień z odstawienia, ma plamienia i widzi, że coś jest nie tak... Jak to jest??

Gość gościuW
to polecenie z Radia Maryja pisać takie bzdety, czy własna inicjatywa????

Gość gość
A dlaczego to niby bzdety? Pytam serio. Sama chcę zacząć je brać i czytam dużo w internecie, natknęłam się na wiele wypowiedzi, że można zajść mimo regularnego brania więc teraz się sama zastanawiam czy jest sens je brać skoro ciągle będę się bała. Dlatego chciałam spytać o zdanie na forum.

Gość XPMaximusP
a do ginekologa to nie łaska się zgłosić, tylko słuchać co gadają koleżanki. Tabletki się dobiera indywidualnie do kobiety z 20-kilku rodzajów na rynku

Gość gość
Ale ja pytam o Wasze zdanie na temat zajścia w ciąże mimo regularnego brania:) Matko, czytajcie ze zrozumieniem:) Jeśli ktoś chce wypowiedzieć się w temacie to ma dwie odpowiedzi albo uważa, że mimo tego co napisałam można zajść albo że nie można. A odpowiedz, że tabletki są dobierane indywidualnie nie jest w żadnym stopniu odpowiedzią na temat. Chyba, że otworzyłaś/łeś nowe okno i dodałaś/łeś ten komentarz przez przypadek.

Gość paullina simons
powiem Ci, że ja w to nie wierzę. jeśli ktoś przy pigułkach zaszedł to się po prostu pomylił...zapomniał wziąć albo coś w ten deseń. sama biorę pigułki i nie mam do nich cienia wątpliwości...

Gość gość
paullina- właśnie ja też tak myślę. Wiadomo, że łatwiej powiedzieć, że tabletki zawiodły niż samemu popełniło się błąd.

Gość gość
tabletki nie chronią w 100% tylko w 99,8 % przy regularnym stosowaniu....nie ma 100% metody...jesli ktos ma pecha zajdzie w ciążę bo tabletka nie zadziała tak jak powinna

Gość miiikiii
Ja zaszłam w ten sposób w ciążę :P tabletki biorę regularnie, zawsze o tej samej porze dnia dzwoni mi przypomnienie w telefonie, a tak- na wszelki wypadek, choć po latach to kwestia przyzwyczajenia :) nie łykałam żadnych tabletek ani nic, choć na 2 miesiące przed zajściem coś zaczęło dziać się ze mną- wypryszczyło mnie wszędzie, miałam kilka krwawień nie w czasie i wg pani ginekolog po prostu coś mi się rozregulowało :P to hormony, a z nimi nigdy nic nie wiadomo do końca :P kuzynka koleżanki zaszła w ciążę przy zastrzykach hormonalnych :P wszystko jest więc możliwe, choć szanse pewnie minimalne, trzeba miec pecha :P

Gość balatica
osobiście znam dziewczyny, które twierdza ze wpadły podczas brania tabl.anty :) znam równiez ich dzieci, wiec to nie bujda... al ejak brały te tabletki...NIE WIEM :) więc nei jest to dla mnei wykłądnia. Sama raczej niie wierze ze prawidłowo brane tabl, regularnie, u zdrowej dziewczyny same w sobie mogą byc nieskuteczne ;)

Gość gość
Tutaj kazda ktora zaszla w ciaze i niby brala tabletki twierdzi, ze zawsze wszystko robila tak jak trzeba. Mnostwo jest takich dziewczyn i jakby je policzyc, to wyjdzie, ze to w koncu duzo wiecej niz 0,01%. Pewnie, ze latwiej powiedziec, ze to tabletki zawiodly niz przyznac, ze samemu sie popelnilo blad (przypadkiem lub celowo). Dlatego dla mnie ciaza podczas prawidlowego stosowania tabletek to bzdura, sama biore i im ufam.

Gość miiikiii
Jasne, że część kobiet albo zapomina tabletek albo próbuje łapać faceta na dziecko,a potem udaje głupią :P ale są przypadki, gdy naprawdę to jest możliwe (np ja :P), a kobieta nawet nie choruje. Brałam tabletki bardzo regularnie, ale organizm się zbuntował :P nie bez powodu książeczka załączona do hormonów ma miliard objawów niepożądanych :P

Gość XPMaximusP
jak im mąż zamienił tabsy na vit C, to zaszły ot i wszystko

Gość gość
A skad wiedzialas, ze zaszlas? Jakie mialas objawy? Ja sie czuje zabezpieczona i przez mysl by mi nie przeszlo, ze moge byc w ciazy.

Gość miiikiii
Ja miałam nawet 2 normalne okresy, choć teraz wiem, że to były plamienie jakieś, ale przy tabletkach okres miałam bardzo skąpy :P a objawy? nasilenie choroby lokomocyjnej i bardzo bolące piersi no i to przeświadczenie faceta, że jestem w ciąży :P tak to pewnie bym do tej pory nieświadoma chodziła :P

Gość gość
A skad ten facet taki pewny byl? Przeciez chyba wiedzial, ze sie zabezpieczasz? Moze on cos majstrowal przy tabletkach?

Gość miiikiii
chyba nie bardzo, bo tabletki zawsze mam w torebce i jakoś nie wyglądały na przekładane czy coś :P złotko, przez które się je wyjmuje było całe :) a on twierdził, że wie, bo raz, ta choroba lokomocyjna (po 5 minutach jazdy zatrzymywaliśmy się na rzyganie), dwa stwierdził, że strasznie chwiejna z zachowaniem jestem, trzy, że moje cycki jakieś takie pełne są i nabrzmiałe, cztery- cytuję "jesteś jakaś dziwnie ciasna" :P i była ciąża- 8 tygodniowa :D

Gość XPMaximusP
raczej chyba teściowa podmieniła by mieć upragnionych wnuków, a ponadto, jak młoda do cholery może mieć lepiej od niej, niech zobaczy jak to miło mieć bachory.

Gość miiikiii
to już raczej moja mama to zrobiła,a potem sprytnie udawała, że mogłam jeszcze trochę z dzieckiem poczekać :P teściowa niestety za mną nie przepada- za mało religijna jestem :P

Gość gość
No ale mikki miała objawy, ze tabletki zle działają. A ja pytam o sytuację kiedy takich objawów nie ma

Gość gość
Kurcze, przez ciebie teraz bede schizowac, ze zaszlam mimo tych tabletek. Dzieki wielkie! :P

Gość miiikiii
no i niech to będzie przestroga dla innych, że nawet jak na opakowaniu jest napisane, że mogą zdarzać się krwawienia pośrodku cyklu, to lepiej dodatkowo się zabezpieczać :P no i bacznie obserwować swój organizm, jakoś drobnych krostek na ramionach i buzi nie uważałaby do tej pory za objaw, że tabletki coś szwankują :P stała czujność, dziewczyny :P

Gość gość
Tylko to sie troche mija z celem zeby brac tabletki i jeszcze sie dodatkowo zabezpieczac. Przeciez wiekszosc z nas po to sie szprycuje hormonami zeby wlasnie nie martwic sie o gumki. Do tego ja mam cale zycie problemy z cera, wiec wypryszczenie to w moim przypadku zaden wiarygodny objaw. :(

Gość miiikiii
no wiem, ja też brałam tabletki, żeby nie stosować już gumek (bo ich nie lubię), , ale z drugiej strony ten kto uprawia seks powinien zawsze się liczyć z możliwością wpadki... 3 lata tabletki u mnie działy extra, a potem trafiłam w odsetek przypadków, w których nie zadziałały :P

uwazam ze to nie mozliwe, chyba ze ktos jest chory, wymiotuje itp - zreszta nawet to do mnie nie przemawia Nie wierze w takie bzdury