Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania1122222223333344444

co mam zrobić doradźcie

Polecane posty

Gość ania1122222223333344444

Zacznę od tego ,że moi rodzice zawsze bardzo dużo ode mnie wymagali. Musiałam mieć same piątki w szkole , potem poszłam do najlepszego liceum w mieście bo tak chcieli... sami mają dobre wykształcenie i pracę więc pewnie uznali ,że ja też muszę być we wszystkim najlepsza... W końcu przez to poszłam na studia ,które kompletnie mnie nie interesują i przez to kiepsko mi na nich idzie (prawo) . 2 lata już straciłam bo miałam warunek ,teraz znowu nie wiem czy zdam egzaminy ,jestem już na 3 roku.. Ale męczę się na tych studiach , składałam papiery na psychologię w tym roku bo i tak nie będę prawnikiem czego oni nie chcą zrozumieć i pogardzają takimi kierunkami studiów jak np psychologia. Dla nich liczy się tylko prawo , medycyna , architektura i tym podobne ,, ambitne" przedmioty... Najgorsze ,że męczę się na tych studiach , nie ma na nich przyjaciół bo tam chodzą same snoby ( poza uczelnią mam więc to chyba nie ze mną jest cośnie tak) źle się tam czuję , każdy dzień to dla mnie męka... Doradźcie co mam zrobić smutas.gif

Gość gość
sprawa jest prosta, skoro jesteś na studiach tzn że jesteś w wieku w którym rodzice nie mogą Ci niczego kazać. To twoje zycie i musisz dac rodzicom do zrozumienia, że podejmujesz już decyzje samodzelnie. jesteś dorosła. Jeżeli interesujesz się psychologią to zdecydowanie zmień studia. nie chcesz chyba skazać się na zycie w pracy której będziesz nienawidziła, nabawisz się miażdzycy w wieku 4o lat.. Nie, musisz zacząć żyć po swojemu.