Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznanianka86

Wyniki hormonów tarczycy a zajście w ciążę

Polecane posty

Gość Poznanianka86

Witajcie. Planuję zacząć starania o dziecko w najbliższym czasie. Mam subkliniczną niedoczynność tarczycy. Wczoraj zbadałam sobie hormony i takie mam wyniki: TSH 1,96 (0,3500-4,9400) ft3 2,75 (1,71-3,71) ft4 1,40 (0,70-1,48) anty-TPO 0,09 (5,61) Czy są to dobre wyniki na zajście w ciążę? Do endo idę dopiero za 2 tygodnie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
mówię że najlepiej tsh ok. 1...może i tak...w każdym razie ja miałam tyle co ty i zaszłam bez problemu...moim zdaniem wyniki ok :)

Gość Poznanianka86
Dzięki za odpowiedź :). A mogę się zapytać czy już urodziłaś? Czy nadal z brzuszkiem chodzisz? Jeśli tak to o ile zwiększyli Ci dawkę Euthyroxu w ciąży? Bo ja biorę na razie 50 :).

Gość gość
masz idealne hormony. A co do tego, że najlepsze TSH to ok 1 to się tutaj nie zgodze. Wszystko zależy od tego gdzie się mieszka (zawartość jodu) a norma jest aż do 4. Jeśli reszta hormonów jest ok można śmiało się starać

Gość Poznanianka86
Dziękuję bardzo za odpowiedź :). Mieszkam w Poznaniu więc do morza trochę daleko :).

Gość gość
jeśli leczysz się na niedoczynność, to 1,97 to wysokie tsh, u mniww sytuacji tsh 1,5 musiałam wziększyć dawkę by zejśc poniżej 1