malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 Witam wszystkich. Czy ktoś stosował już może dietę jajeczną i czy ona faktycznie pomaga w krótkim czasie w pozbyciu się zbędnych kilogramów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 30, 2013 slyszalam cos o tej diecie, ale jest strasznie monotonna, bo je sie same jaja ok 6 dziennie i do tego wybrane warzywa i owoce i niby nie mozna jej stosowac dluzej niz 2 tyg. Wiec ja sb nie wyobrazam wychodzenia z tej diety, jojo murowane...ja wybralam dukana, przynajmniej jest wiecej produktow dozwolonych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 Może mi coś więcej napiszesz o diecie dukana, może i ja bym spróbowała, skoro piszesz, że z tymi jajkami może być nie za ciekawie, sama już nie wiem, bo co zaczynam to na początku dobrze idzie zrzucam kilogramy i koniec, przychodzą święta, uroczystości rodzinne i po moim odchudzaniu, nie mogę sobie odmówić tych pyszności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 30, 2013 wpisz sobie w necie dieta dukana i ci wyskoczy, ta dieta ma kilka faz, w 1 je sie same proteiny, 2 faza to naprzemiennie 5 dni protein i 5 dni protein z warzywami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 dukan nie jest zdrowa dieta , obciaza nerki i s apotem problemy zrob sobie south beach schudniesz wiecej a zdrowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 Właśnie czytałam o tej diecie south beach, ale nie do końca rozumiem, można jeść wszystko przez pierwsze 14 dni po za pieczywem, ryżem, ziemniakami i makaronem, a przecież ziemniaki są niskokaloryczne, a ryż także zwłaszcza brązowy, za to ser i orzechy to prawdziwe bomby kaloryczne coś tu nie gra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 no ja schudlam na niej 15 kg bez joo ( jakies 5 lat temu bylam na diecie ) schudlam w 2.5 miesiaca wszystko gra na niej orzechy jak piszesz to zdrowe tłuszce chodzi tu nie o kalorie ale o indeks glikemiczny nie liczy sie kalori na tej dizeie jes ise duz o ( jadlam jak sobie obliczylam 1800 -2000 kcal dziennie , tak z ciekawosci sobie liczylam ) i schudlam z 70 kg na 55 kg wzrost 170 , wiec nie mialam jakiejs wielkiej nadwagi i bylam juz po 40 tce . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 zreszta komu polecilam ta diete jest zadowolony , nawet moja pani doktor i jej mama sie odchudzaly na niej i sa zadowolone , bo jest to zdrowa dieta , jesz tyle zeby nie byc glodna( nie mylic z obzerasz sie ) , je sie tu moze i kaloryczne niektore produkty ale tez jest ich umiar , i sa one z niskim ( pozniej ze srednim) indeksem glikemicznym , brzuch sie staje płąski , nawet nie cwiczylam ( jestem len ) tylko duzo chodzilam , jakims szybkim tempem i spacerowalam z psami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jakatakaja Napisano Sierpień 30, 2013 bosche same jajka? prawie , przeciez to niezdrowe na watrobe i nerki tyle diet fajnych , nawet ta sb a tu taka niezdrowa jajeczna dukana tez nie polecam bo bylam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 To mnie pocieszyłaś, że istnieją faktycznie diety, które bez specjalnych wyrzeczeń pozwalają schudnąć, interesuje mnie jeszcze jedno, a mianowicie ta trzecia faza tej diety czyli dieta na całe życie, o co tu właściwie chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 po prostu jest to sposb na odzywianie sie zdrowo , jesz juz wszystko praktycznie ja mam tak z epo tych 5 latach waga mi sie waha 1- 2 kg czesem przed @ 3 kg ale zaraz sie wyrownuje jem 5 posilkow dziennie czsem jem nawet po 22 i wszystko jest oley a jest to jedna z najzdrowszych diet wiec naprawde warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 wejdz na topik justus wezzsza w pasie , dieta plaz poludniowych tam jest opis diety , ja mam ksiazke i do tej pory nieraz cos z niej pichce a zreszta sa stronki z przepisami do tej diety np dietetycznie siostro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 podbilam temat justus na 1 stronach jest opisane wszystko , sa przepisy itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 Właśnie przeczytałam przykładowy jadłospis I fazy i zauważyłam, że to już przerabiałam warzywka na parze, mięsa gotowane i na parze, produkty light, ale jadłam to zazwyczaj z ryżem, może faktycznie wykluczenie z jadłospisu tych ziemniaków, ryżu i makaronu pomoże, ale tak do końca życia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 nie do konca zycia w 2 fazie juz wprowadzasz ryz tylko brazowy itp a w 3 fazie jesz juz bialy ale nie codziennie ty;lko np z warzywami itp w 1 fazie ( 14 dni) sa najwieksze ograniczenia ) potem wprowadzam stopniowo pewne produkty , a w 3 fazie nastepne produkty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 wejdz na forum sa 2 jedno bardziej aktywne , 2 mniej ale wakacje sie skoncza i na pewno oba beda aktywne ja chce moja koleznake namowic na ta diete i przesylam jej linki na maila , dlatego tu weszlam na forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 na diete sb ma sie rozumiec , a przy okazji czytam co nowego sie tu dzieje na forum :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2013 warto sprobowac , jak nie dasz rady to zmienisz , na pewno nic nie stracisz powodzenia w wyborze diety ja uciekam bo mam zaraz wizyte tesciowej :) :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 30, 2013 Do diety south beach prawie się przekonałam i może wypróbują ją na sobie, a przy okazji na mężu, bo też chce zrzucić parę kilogramów dla lepszego samopoczucia, ale w dalszym ciągu interesuje mnie ta dieta jajeczna może coś więcej na ten temat, bo słyszałam, że jest bardzo skuteczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sertika Napisano Sierpień 30, 2013 za duzo jajek niezdrowo jest jesc a tu az 6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sertika Napisano Sierpień 30, 2013 a jaka jest rozpiska ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 31, 2013 odpusc sobie ta jajeczna, fakt, ze mozna na niej duzo zgubic, ale ona moze trwac tylko 2 tyg, a potem co ? przybedzie ci wiecej kg niz zgubisz...idz za rada kolezanek :) wyprobuj sobie ta diete plaz poludniowych, jesli ci nie przypasuje sprobuj tego dukana...kazda dieta niesie ze soba jakies konsekwencje dla organizmu, a co do zakwaszania nerek i watroby na dukanie, trzeba poprostu pic pic i jeszcze raz pic duzo wody, zeby wyplukiwala to wszystko, co chce sie do naszej watrobki przykleic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2013 dieta plaz poludniowych jest jak najbardziej 1 z najzdrowszych diet , moja mama miala ja stosowac po wyjsciu ze szpitala , zalecenie lekarza , wiec na pewno nie niesie zadnych konsekwencji jak dukan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 31, 2013 Osoby z hipoglikemią (obniżonym poziomem cukru we krwi), chorzy na cukrzycę muszą najpierw skonsultować się z lekarzem, dieta w połączeniu z lekami może spowodować zbyt drastyczny spadek poziomu glukozy, osoby z wysokim poziomem cholesterolu we krwi powinny ograniczyć spożycie jajek (w menu jest ich dużo) i zastąpić je np. rybami i drobiem. A wiec jak kazda dieta ma swoje przeciwskazania, dukana nie moga stosowac osoby z chorymi nerkami i watroba.... Nie ma diety idealnej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2013 jest dieta idealna dieta mz plus dieta wr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 31, 2013 a no chyba, ze taka :D mi chodzilo o te diety roznych doktorkow :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwa58 0 Napisano Sierpień 31, 2013 Dziękuję wszystkim za cenne rady, myślę, że już dokonałam wyboru i mam nadzieję, że teraz w tym swoim postanowieniu wytrwam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Sierpień 31, 2013 south beach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2013 jaka diete wybralas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach