Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROSZĘ O INTERPETACJE WYNIKÓW

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem obecnie w 35 tyg ciąży i odebrałam dziś wyniki ogóle moczu i morfologii, zdaje sobie sprawę że tu nie siedzą sami lekarze,ale być może któraś z was miała podobny wynik i jest w stanie mnie trochę uspokoić, wizytę u gina mam w poniedziałek i się wszystkiego dowiem, ale może wy też coś pomożecie. wyniki ogólne moczu i morfologi są w porządku, bo są tam normy więc mogę sobie sama wyniki zinterpretować, ale nie pokoi mnie wynik osadu moczu a mianowicie wyszło mi tak: nabłonki płaskie :nieliczne leuk. poj wpw kryształy: liczne fosforany wapnia inne: mocz mętny, nieliczne pasma śluzu. jest się czym martwić ??

Gość gość
Nikt nic mi nie poradzi?

Fosforany wapnia mogą świadczyć o kamicy moczowej lub być czynnikiem ryzyka kamicy. Warto wybrać się na USG nerek oraz oznaczyć sobie w surowicy krwi poziom wapnia, fosforu i innych elektrolitów oraz kreatyniny i kwasu moczowego. Może to świadczyć też o tym,że za mało pijesz, za dużo masz w diecie wit. c i wapnia ;)

Gość gość
Dziękuje bardzo, fakt w ciągu ostatniego miesiąca piłam bardzo dużo mleka i nabiału więc może to od tego, bo wcześniej nie miałam takich problemów i piłam znacznie mniej mleka.