Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak jestem po 1 albo2 piwach to moge sie opiekować nad dzieckiem czy nie

Polecane posty

Gość gość

no bo dużo rodziców jest skazywanych za opieke nad dzieckiem pod wpływem alkoholu

Gość ty wypiłas więcej niż 2 piwa
Bo bredzisz :O Nad dzieckiem? chyba opiekować się dzieckiem lub sprawować opiekę (i wtedy można napisać) nad dzieckiem...osobą zdolną do sprawowania opieki nad dzieckiem jest osoba pełnoletnia o pełnej zdolności do czynności prawnych-czyli jej stan trzeźwości będzie tu istotny. jeżeli masz w organizmie od 0.2-0.5 promila i sprawujesz opiekę nad dzieckiem to popełniasz wykroczenie, jeżeli powyżej 0.5 to jest już przestępstwo. 0.2 to wskazanie po 1piwie. Generalnie jeżeli nic się nie wydarzy to nie ma problemu,ale kiedy dojdzie do wypadku to pijany opiekun odpowiada za narażenie życia i zdrowia dziecka.

Gość gość
Opiekować nad dzieckiem? Przyznaj się ile piwska wytrąbiłaś zanim to napisałaś.

Gość gość
debilny temat

Gość gość
ktoś specjalnie napisał prowo, żeby sprowokować ROR i inne DDA do wygłaszania swoich mądrości, jak to każdy po 1 piwie jest skonczonym alkoholowym degeneratem i ćpunem

Gość ha ha padam ze smiechu
te wykroczenia to tylko u was w polsce samozliwe:D w innych krajach normalnie do tej kwestii podchodza,ale u was alkoholikow to wszystko mozliwe:D:D jedno piwo i n******i w trzy d**y:D

Gość gość
moja sąsiadka codziennie od rana ze swoim konkubentem pije i wódkę i piwo i opiekują się 2 dzieci, i jakoś nic im nie jest

Gość ty wypiłas więcej niż 2 piwa
Ja przedstawiłam STAN PRAWNY. Więc darujcie sobie głupie komentarze o DDA. Stan trzeźwości określa się wedle wyznaczników norm prawnych dopuszczających do prowadzenia pojazdów- czyli jeżeli jesteś trzeźwy jako kierowca to jesteś trzeźwy jako rodzic... Rumunia, Chorwacja, Czechy, Słowacja, Ukraina-to kilka krajów które nie dopuszczają w ogóle kierowania pojazdem po spożyciu alkoholu. Najwyższy limit w Europie bo 0.8 ma Wielka Brytania. Większość krajów dopuszcza 0.5 np Hiszpania, ale jest też kilka które dają normę 0.2 np Finlandia, tak jak Polska lub niewiele wyższą 0.25. Także nie tylko w Polsce mamy takie ograniczenia jeżeli chodzi o spożycie alkoholu i sprawowanie opieki nad dzieckiem.

Jak ja uwielbiam jak Polak (który na 100% dopiero co wyściubił nos z kraju) pisze: A u was w Polsce to czy tamto... :o Nie ma to jak u nas w ......... *tu wpisz dowolną destynację zarobkową* :o Zabawne.

Gość gość
ja czasem wypiję piwko albo dwa i normalnie się zajmuję dzieckiem, nie doprowadzam się do upojenia, mąż ostatnio jak w pracy byłam wypił 5 piw i siedział z małą,byłam zła na niego jak cholera, ale nic się nie stało, krzywda się dziecku żadna nie stała

Gość gość
problem pojawi się wtedy jak np. dziecko się przewróci, rozbije głowę, trzeba będzie na pogotowie jechać a lekarz wyczuje od Ciebie alkohol. Ile byś we krwi nie miała, to jak to zgłosi to będZiesz mieć prze....ne!

Gość ty wypiłaś więcej niż 2 piwa
Lekarz MA PRAWO sprawdzić stan trzeźwości opiekuna jeżeli dziecko uległo wypadkowi-nie ma znaczenia czy "wyczuje" od opiekuna alkohol czy nie. 2 piwa dla kobiety o średniej budowie ciała to 0.4 promila- co łapie się pod wykroczenie, a w razie wypadku jest okolicznością zaostrzającą wymiar kary. 5 piw-nawet dla mężczyzny to będzie już zakres obejmujący kodeks karny :O Poszukajcie sobie kalkulatorów w internecie i popatrzcie ile czasu w Waszym organizmie będą się utrzymywać promile. Nie ma znaczenia czy ktoś czuje się pijany-liczy się wskazanie.

Gość BeKo
Jak niani czy pani w przedszkolu wypije piwko lub 2 to tez jest ok???

Gość do tej co jej mąż wypił 5 piw
Zakładając że mąż waży 82kg, a piwa miały 5% to po ich wypiciu miał U W A G A !!!! 1.74promila !!!! Dopiero po 12h ! miał poniżej 0.2 a dopiero po 14h było 0.0! I co? Nadal uważasz, że to tylko 5piwek?

Gość gość
Ja w zasadzie piję codziennie piwo a mam w domu 5-latka. Sama go teraz wychowuje, ale jeszcze nigdy nie miałam problemów. Nie odpływam po alkoholu, normalnie sie zachowuje. Przeważnie piję to piwo jak dziecko już śpi.

Kobieta waga 50kg godz 14 pije 1 piwo 500ml 5% o godz 15 ma- UWAGA- 0.67 promila! o godz 16 pije drugie piwo 500ml 5% i o godz 17 ma ponad 1promil!!! Dopiero po godz. 1 w nocy będzie miała stężenie poniżej 0.2 promila. Jednak dwa piwa to DUŻO jak dla kobiety.

Gość gość
NIGDY nie pije opiekując się dziećmi . Nie wazne czy są to moje dzieci czy siostry , kuzynki . Dla mnie osoba opiekująca się dziećmi powinna być trzeźwa.

Gość gość
Moim zdaniem nie powinno się opiekować dzieckiem nawet po jednym piwie. Jak decydowaliście się na dziecko to trzeba było myśleć o konsekwencjach... Braku wolności itp. Ja tam jak chcę zabalować to zostawiam małą na noc u babci i wtedy mogę robić co zechcę. Na codzień alkoholu nie tykam i już. Gdyby w tym czasie się jej coś stało to nigdy bym sobie nie wybaczyła.

Do tej co codziennie pije piwo- nawet przy założeniu że Twoja waga to 64kg to godzinę po wypiciu tego piwa masz 0.57 CZYLI W ŚWIETLE PRAWA JESTEŚ PIJANA.

Nawet kobieta o wadze 100kg godzinę po wypiciu piwa 500ml 5% będzie w stanie po spożyciu i będzie miała 0.33promila. Czy to jedno piwo jest warte takich kłopotów?

Gość gość
a jak ja nie mam babci to co ?? mam juz nigdy sie nie napic bo mam dziecko?

Kobieta 55kg 1kieliszek 200ml wina 10% po godzinie wskazanie 0.48promila. Niby jedna lampka wina do obiadu, kulturalnie...

Jak nie masz komu zostawić dziecka to pijesz z mężem "wahadłowo"-jak on się napije,to Ty nie pijesz. To logiczne że jak idziesz np na wesele to jedno z Was pije a drugie nie bo będzie prowadzić. Dlaczego nie jest to normalne jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem?

Gość gość
Ja nie muszę tego wiedzieć czy po wypiciu piwa bede miał promile po godzinie dwóch czy dwunastu bo nie wiem jak zareaguje moj organizm. Jak idę na imprezę to zostawiam dziecko u rodziców rano czuję się trzezwy odbieram dziecko i g.... mnie obchodzi ile mam promili po wczorajszym wieczorze. Przy dziecku nie piję. Polska to chory kraj. W Anglii mając 0,8 promila możesz prowadzić samochód a tu jak masz 0.5 i opiekujesz się dzieckim to jesteś przestępcą

Gość gość
To nie wolno wypic z mezem lampki wina do kolacji, gdy dziecko pojdzie spac ?

Gość gość
Pewnie że wolno:-) stary wątek, brednie jak cholera.

Gość gość
Ano dla każdej DDA - nie wolno - puszczać się, zdradzać męża, palić kartony papierochów przy dziecku wolno jak najbardziej, ale za wypicie choćby 1 piwa bezalkoholowego karmi wg tych wariatek powinna być kara śmierci.