Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anesteezja

pierogi naprawdę lekkie i miękkie

Polecane posty

Gość anesteezja

jak dobrze zrobic ciasto na pierogi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mąka ,dobrze ciepła woda ,sól - wyrobić i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja do w/w składników dodaję łyzkę oliwy i woda gorąca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpatrzone w pierogarni
1 kg mąki 1/2 litra dobrze ciepłej wody(prawie gorącej) 1 szklanka oleju 1 łyżeczka soli Początkowo wyrabiać w misce,następnie na stolnicy,bez podsypywania mąką.Ciast wychodzi gładziutkie,mięciutkie i delikatne,ugotowane pierogi nie sklejają się i nie zsychają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daje zoltko,troche masla i oleju.Wyrobione ciasta musi odpoczac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×