Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przyjęlibyście taką pracę

Polecane posty

Gość gość

2200zł na umowę zlecenie, Wasze zadania: - grafika komputerowa (projekty) - dzwonienie do klientów i pozyskiwanie ich (praca na własnym sprzęcie, koszt tel. zwracany) 8h dziennie + dodatkowo raz na miesiąc, dwa organizacja eventów a więc załatwianie hoteli w całej Polsce (czasem trzeba tam pojechać), dozór tej imprezy (czyli np. cały weekend sprawdzasz bilety, donosisz wodę, załatwiasz kwestie organizacyjne, żale, skargi) + dodatkowo można do Ciebie zadzwonić o każdej porze dnia i nocy jeśli zdarzy się coś ważnego ??? Proszę uzasadnijcie TAK/NIE - ale DLACZEGO?

Gość gość
Dodam, że ta organizacja eventów to godzinowo dodatkowo 3-5 dni miesięcznie Jeśli się zdarzy coś ważnego, trzeba też pracować wieczorem / po godzinach

Gość gość
a masz jakąś alternatywę?

Gość don perinon
WYZYSK. Brak czasu na życie prywatne, nigdy bym nie przyjął i w dodatku zużywanie własnego sprzętu.

Gość gość
Nie pytam o radę, czy mam ją przyjąć, tylko czy Wy byście przyjęli, a jeśli tak/nie to dlaczego? Ja mam kilka alternatyw, ale są dużo gorsze finansowo.

Gość gość
nie: - bo to umowa zlecenie a nie o prace - bo stawka jest za niska - bo marketing to nie moja bajka

Gość gość
Gościu, a za jaką stawkę pracujesz albo szukasz pracy i jakie masz doświadczenie? (Dziękuję za opinie.)

Gość gość
firma która nie dostarcza pracownikowi podstawowych narzędzi pracy to zwykłe dziadostwo i wyzysk. Niestety na twoje miejsce bedzie 100 innych osób przez co warunki pracy i płacy tak drastycznie w ostatnich latach się pogorszyły :(

Gość gość
nie, bo nawet piwka bym się nie mogła napić :(

Gość gość
nie, za mała kasa i brak zycia prywatnego

Gość gość gość
Za tą stawkę i w dodatku na umowę zlecenie na pewno nie. Ta praca wymaga jednak zaangażowania, konkretnych umiejętności, sumienności, a proponują tyle co na produkcji, tyle, że mój kolega na produkcji zarabia tak średnio 2,5 ale ma umowę o prace na czas nieokreślony... Dodam iż wykonuje on prace którą nawet małpa by wykonała. Natomiast inną kwestia jest zdobycie doświadczeni, ja przez 1,5 roku pracowałam na zleceni za groszę, zaczynałam od 1,5 tys. po to właśnie żeby mieć jakieś doświadczenie i coś konkretnego do cv wpisać...

Gość gość
W takim razie Twojemu koledze naprawdę dobrze płacą na produkcji, z jakiego jesteś regionu?