Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile tak naprawde spedzacie czasu z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Cgodzi mi o wspolna zabawe, czytanie, rysowanie. Nie wliczajac sppaceru, posilkow, czynnosci higienicznych. Tylko zabawa i edukacja. Jak wyglada wasz dzien? Pracujecie? Mam wrazenie ze na nic nie wystarcza mi czasu. Syn ma rok. Wstajeo 7, przewijam, przygotowujemy ubrania do wyjscia, sniadania, jemy. Spacer, powrot - drzemka (slabo sypia noca wiec i ja sie klade). Spi godzine, wstaje, sprzatanie, gotowanie, jedzenie obiadu. Pozniej druga drzemka - tez okolo godziny. Ja na spokojnie jem, kapie sie jesli nie zdazylam. I jest 16 - 17...

Gość a u nas jest tak
Pobudka kolo 7.30,wstajemy oboje,biore synka do lozka bo mi sie chce spac;) Razem sie turlamy,bawimy,smiejemy. Zostawiam go na chwile samego i ide zrobic szybka toalete,wstawic wode.w miedzyczasie przewijam malego. Kolo 8-8.30 sniadanie synka,jak go nakarmie to zostawiam go na macie,sama dopijam herbate,i jem. Nie wiem czemu ale moj malec po 9juz pada i musi zrobic sobie pierwsza drzemke. Ja mam wtedy czas na ewentualny makijaz,wyszykowanie sie do wyjscia,wstawiam tez miesko do gotowania,siedze na necie. Po 10 wstaje,bawimy sie razem. 11.00-11.30drugie sniadanie-mm albo obiadek,zalezy czy zdazylam zrobic czy nie. Przebieram go na spacer i wychodzimy jakos w poludnie. W trakcie spaceru zalicza drzemke,ja czasem zachodze do sklepu 14-14.30 wracamy na obiad/mleko zalezy co bylo wczesniej. Ja wstawiam/odgrzewam obiad,bawimy sie,wraca maz z pracy i bawi sie z synkiem,jemy obiad my. 17 podwieczorek synka, drzemka nr3. Potem jak wstanie wspolne zabawy, Kolo 20 kapiel,kolacja i spanie do rana. Synek ma 6 miesiecy. Czasem nam sie plan dnia przesunie pol godziny do przodu. Ewentualne sprzatanie,pranie to jak synek spi albo jak maz przyjdzie z pracy,bo to on zawsze odkurza i zmywa podlogi.