Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pozwalacie dzieciom oglądać bajki

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma 2,5 roku, pozwalam jej godzine przed snem, nie wiem czy to nie za długo?

Gość gość
U nas ta godzina to maksimum i rzadko się zdarza, ale ok. pół godziny ogląda, wieczorem ale jeszcze przed kąpielą. W tym samym wieku. Nie byłam przekonana co do tego, ale dziecko bawi się pięknie, z bajek ma dużo inspiracji, poszerzyło mu się słownictwo a u babci woli od bajki podwórko więc nie boję się że mu się krzywda stanie.

Gość gość
a jakie bajki ogląda?

Gość gość
godzina to sporo dla takiego smyka, no ale zalezy jeszcze jakie te bajki...ale tam pół godziny dziennie, to myślę że ok.

Gość mama Bartosza
mój 2 lata i nawet jakbym chciała żeby pooglądał to nic z tego. Nie lubi. On ciągle w biegu. Dobrze, że śpi w dzień bo bym padła na pysk

Gość gość
Moje oglądaja dłużej ale nie bajki tylko ANIMAL PLANET , i inne kanały pozyteczne ale maja juz 6 i 8 lat

Gość gość
To ja będę wyjątkiem bo u mnie tv i bajki lei pól dnia jak nie wiecej. Dziecko ma 3 lata .

Gość gość
To ja, z 19:27. My tv nie mamy więc bajek ma tyle ile mu puścimy na youtube. Ogląda teraz "ciekawskiego George"- myślałam że jeszcze za trudne, ale on naprawdę rozumie wszystko co ogląda, opowiada o tym potem. Wcześniej był Miś Uszatek i Pszczółka Maja, Bolek i Lolek, a wcześniej jeszcze Krecik. Przyrodnicze też oglądał :) Teletubisie uwielbiał ale mnie cierpła skóra więc nie puszczamy i już o nich zapomniał.

Gość saint gobain
U mnie kanał mini mini leci od rana do wieczora. Komputer też jest do użytku a konkretnie gry i youtube, czasem zdjęcia - pokaz slajdów, czy też drukowanie kartek z rysunkami, które służą później do malowania. Syn ma prawie 3 lata, córcia 8 miesięcy. Bajki czy to w tv czy na komputerze oglądają niemal od urodzenia. Jednak jak jest opcja podwórko zawsze wybierają podwórko. Syn wiele z bajek się nauczył, szczególnie z tych edukacyjnych które są na youtube. Alfabet, cyferki, kolory, kształty, różne piosenki. Oczywiście dzieci nie spędzają całych godzin przed tv, ale bajki lecą non stop.

Gość to sie nie zdziw
jak potem dzieci beda mialy klopoty z koncentracja i pamiecia w szkole. Tv nie moze leciec caly czas bo to rozprasza uwage, dzieci nie potrafia sie skupic na jednej rzeczy, ale oczywiscie rob jak uwazasz skoro jak twierdzisz krzywda im sie nie dzieje. to oczywiste ze nie bedziesz widziala rezultatow od razu ale za pare lat.

Gość to sie nie zdziw
to bylo to tej powyzej saint cos tam :)

Gość gość
gówno prawdamam dzieci teraz juz 15 i 11 lat i nie maja problemów z koncentracją a wychowali sie przy wlaczonym tv bo dziadek non stp cos ogladal.

Gość Walnięte jesteście
:D moje ma 4 lata i ogląda kiedy ma ochotę,kiedy mu włącze. Oczywiście jak się bawimy,uczymy literek to nie oglądamy. Ale ogląda więcej niż 1 godzinę dziennie. Ja nie widze problemu w tv. Znam sporo dzieci co oglądało tv sporo i jakoś nie są pokrzywdzone. Ale walnięte matki tak maja :P

Gość gość
Moja ma 2 lata i te 2 godziny dziennie zawsze coś ogląda. Jestem wyrodną matką, która woli gotować i sprzątać bez równoczesnego zabawiania dziecka, lub po całym dniu na nogach che czasem usiąść na tyłku i spokojnie kawę wypić :)

Gość scarlettt
u mnie starsza ogląda wieczorem MLP a młodsza Peppę.

Gość gość
2,5 roku. Ogląda od ok 3 m_cy Bajki max godz. na youtube rano. Ma swoje ulubione, ale takie które mu pokazaliśmy

Gość gość
ja tez jestem wstrętna matką bo mój 6-cio letni syn wstaje rano i włącza sobie bajki a ja sobie jeszcze smacznie śpię.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moje też oglądają, starsza swój ulubiony serial /jak trafi/ i programy informacyjne bardzo lubi, śledzi wszelkie informacje, również animal planet, mała lubi bajki i jak prosi to włączam. Nie ogląda długo, zwykle kilkanaście minut na raz, ale czasami jak jesteśmy w domu większość dnia to dziennie kilka razy obejrzy. Najchętniej ogląda Klub Przyjaciół Myszki Miki i na innym kanale takie bajki, gdzie występują dzieci - dinozaur Barmy albo o małpce i piosenki z tańcem po angielsku. Ogląda zwykle do południa, wieczorami nie.

Gość gość
mój Mały ma 7 mcy i mu puszczam co prawda bajki go nie za bardzo interesują, ale teledyski gumi misia i dziecka nie ma... raz dziennie ok 12 piosenek (na płycie jest 6 i średnio 2 razy pod rząd ogląda)

Gość gość
moja oglada ok 0,5-1 h ale to jest taki program do dzieci i jest to fajne , uwielbia , pozniej sa zwierzatka pokazywane liczenia , takie do nauki wiec mi nie przeszkadza ostatnio bylam u znajomej i akurat lecial ( a ze ma pl programy) bolek i lolek to tak sie jej ta bajka podobala :D