Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bąsą

Problem z włosami

Polecane posty

Gość bąsą

Witam, od 22 miesięcy postanowiłem zapuszczać włosy. Noszę je na plecach albo ściągam do przodu i są kilka centymetrów poniżej obojczyka, grzywka natomiast do około połowy szyi. Problem w tym, że wiążąc kucyka zauważyłem, że sporo włosów, głównie na grzywce rośnie mi wolniej, są dużo krótsze od reszty i wypadają z gumki a nawet czasami do niej nie wchodzą ( kończy się to tym, że na wietrze nie powinienem wiązać włosów, bo wyglądam wręcz komicznie). Czy istnieje szansa, że dogonią pozostałe? Pozbycie się ich nie wchodzi w rachubę. Poza tym, włosy mam stosunkowo grube, ale zauważyłem mnóstwo rozdwojonych końcówek, najpewniej przez urazy mechaniczne, najdłuższy miał około trzydziestu paru centymetrów.

Gość gość
Poczytaj blog Anwen, tam jest wszystko o pielęgnacji włosów (bo domyślam się, że o czymś takim jak np. olejowanie nawet nie slyszałeś? ) :)

Gość gość
nie polecaj facetowi olejowania bo przez nadmiar łoju zacznie łysieć

Gość renata71
Z porostem włosów nie jest tak łatwo, ale są różne specyfiki, które go przyspieszają. Nie mogę polecić, bo nigdy nie używałam. Jeśli chodzi o końcówki, to najlepiej je podcinać, a potem wmasowywać oliwki z arganem. Są rewelacyjne. Używam eliksir Biovaxa z kilkoma olejami. Świetnie się wchłania, super uelastycznia.

Gość gość
Mogę polecić specjalne serum wzmacniające cebulki wlosowe oraz zapobiegające ich miniaturyzacji. Mozna je kupic w sklepie internetowym lub w salonie kosmetycznym. Zależy skąd jestes, tu jest lista miejsc gdzie jest dostepne: http://arkana.pl/gdzie-kupic/partnerzy-gabinety