Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234mama567

BEZSTRESOWE WYCHOWANIE CZY JEDNAK KARY

Polecane posty

Gość 1234mama567

jak wychowujecie swoje dzieci?, jakie kary im dajecie?

Najpierw doucz sie co to jest bezstresowe wychowanie a potem dopiero zabieraj sie za wychowywanie swoich dzieci.

Gość 1234mama567
ja wiem:D ale Ty chyba nie:D

Gość 1234mama567
spadaj mendo

Gość gość 123
No właśnie, mylisz trochę pojęcia, myśląc że są to dwie skrajności, a wychowanie tzw. bezstresowe wcale nie oznacza że nie można zwracać dziecku uwagi i w konsekwencji karać, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Gość takajednamamaaa
moze autorka troche sie zamotała, ale duzo ludzi nie stosuje zadnych kar wobec swoich dzieci, a czasami az sie oto prosi...zeby cos mogły zrozumieć, ja np. mam znajoma, ktora zawsze tłumaczy swoje dziecko przed kims

Gość gość
Debilny wynalazek wymyślony przez debili. Nawet zwierzęta stosują karcenie młodych, dzieci tak jak zwierzęta rywalizację między sobą mają wbudowaną i też wiąże się ze stresem i jakąś przemocą, więc bezstresowo to nie są "wychowywane" nawet dzieci ulicy które rodzice mają w głęboko... w poważaniu :-)

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowanie- powie ci o tym każdy psycholog i pedagog

Gość gość
...no i dlaczego to bezstresowe nie ma dotyczyć też dorosłych, zlikwidować armię, policję, wszelkie siłowe służby, wtedy zwolennicy zrozumieją do czego prowadzi całkowita bezkarność :-)

Gość u mnie to samo
nie ma bezstresowego wychowania, nie tylko rodzice wychowują dzieci, wplyw na to ma przedszkole, szkola a tam juz nie obędzie sie czasem bez stresu