Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podawałyscie niemowlakowi wit K

Polecane posty

Gość gość

czy podawalyscie swoim noworodkom wit k? ja podaje od 2 dni i dziecko jest strasznie nerwowe, prawie nie spi. Chyba przestane ja podawac. Jak to bylo u was?

Gość gość
Ja nie dawałam bo karmiłam mm ale nie spotkałam sie nigdy w takim czymś żeby dziecko było nerwowe po wit K. Może coś boli?

Gość gość
ja podawałam ,ale pamiętam że dziewczyny chyba na grudniówkach pisały że dzieci nerwowe po vit k ,mój nerwowy nie był .

Nie podawałam ani K ani D, bo właśnie było nerwowe i słabo spało. Ma już pół roku i nie podaje nic. Tylko u nas w Polsce takie faszerowanie dzieci od urodzenia.

Gość gość
akurat wit K nie tylko u nas się podaje .

Gość gość
Akurat to dobrze że jest taki zwyczaj. Co wam z ta zagranicą? Może pomyślcie że niektóre rzeczy to właśnie w polsce są ok a nie zagranicą.

Gość francja83
we francji podaje sie codziennie wit.d i raz na tydzien witamine k i ja podaje od 2 miesiecy i nie zauwazylam aby bylo nerwowe.

Gość gość
wit K podaje się od 8 doby do końca 3 miesiąca. Ja podawałam, ale nie miała ona widocznego wpływu na dziecko.

Gość gość
witamina k moze potegowac kolki. I niestety ale za mało się mówi że to nie taki mus dawac ta witaminę k....Jeszcze nie dawno nikt nie podawał a zyjemy i sie mamy dobrze..... Nalezałoby troche poczytac wiecej , bo podawanie witaminy k z innymi lekami moze byc bardzo grozne. Kazdy sam wybiera, ale nie zawsze to co zalecane jest takie super dobre. Koncerny farmaceutyczne nie śpią.

Gość gość
ja dawałam wg wskazan lekarza

Gość gość
ja dawalam swoim coreczkom w 7 dobie i 28 dobie zycia

Gość gość
U nas wlasnie wit k powodowala bole brzuszka. Jak zapomnialam dac to dziecko aniol,jak sobie przypomnialam to placz. W koncu machnelam reka, do tej pory nikt wit k nie suplementowal i bylo ok.