Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Korepetycje internetowe

Polecane posty

Gość gość

Szanowne Panie, Pozwoliłem sobie wkroczyć w ten kobiecy e-świat ponieważ myślę, że tylko tutaj dostanę informacje, których potrzebuję. Czy zdecydowałybyście się na korepetycje dla swojego dziecka przez internet? Może ktoś powie, że się nie da, że trzeba pisać, albo rozmawiać, ale jak pracować nad zadaniami itp. Załóżmy więc, że takie zajęcia odbywałyby się przy wykorzystaniu wirtualnej tablicy, dzięki której uczeń u korepetytor się widzą, słyszą i mogę pracować na wspólnym pliku, który korepetytor "zawiesza" na tablicy. Tablica mogłaby wyglądać np. tak: http: //demo.dataved.ru/openmeetings (login i hasło to demo - potem klikamy start i jeden z enterów - to nie reklama, nie jestem twórcą tego narzędzia, chce tylko pokazać przykładową tablicę). Czy na takie korepetycje wysłałybyście swoje dziecko? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyjaśnienia :) Z poważaniem, Łukasz Lisius

Uważam,że to bardzo dobry pomysł :) Nigdy nie korzystałam z internetowych szkoleń, ale myślę,że jeśli są takie możliwości to warto z nich skorzystać. Ale ja jestem maniakiem komputerowym i uważam,że najlepiej wszystko co się da załatwić przez kompa ;P

Ja mam na razie małe dziecko tak ze ten...:) ale np moja ciocia posyła dzieci na korepetycje z matematyki i fizyki i zawsze potem szczegółowo wypytuje je co pani mówiła...i czy one umialy czy nie itd myślę więc że gdyby miała możliwość przyglądać się temu z boku i widzieć co i jak na pewno by skorzystała :) W ogóle uważam że pomysl bardzo dobry

Gość gość
wydaje mi się, ze korepetycje by skype są lepszym rozwiązaniem mając kontakt słuchowy wzrokowy i możliwość przedstawienia wiedzy na wiele sposobów

Gość ten sam gość
Dziękuję za komentarze :) Przy korepetycjach internetowych mamy to samo co w Skype i jeszcze więcej - tablicę :) Jak myślicie ile takie korepetycje powinny kosztować, więcej, mniej niż normalne? Np. Matematyka - jaką kwotę mogłybyście zapłacić za 45 min?