Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hashimoto pomoc wyniki

Polecane posty

Gość gość

witam prosze o interpretacje moich wynikow TSH 0.98 norma 0.25-5 ft4 19,69 norma 10.6-19.4 ft3 3,45 norma 3-9 mam bardzo zle samopoczucie jestem spiaca zmeczona pomimo dobrego TSH. Moja endokrynolog mowi ze moje TSH jest dobre i nie potrzba zmiany dawki leku a biore euthyrox N 88 dodam ze staram sie o dziecko przystapilam do procedury invitro

Gość gość
Zapytaj tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/f,24776,Hashimoto.html Ale na pierwszy rzut oka (i przelicznik procentowy, Ft3 i Ft4 powinny być w zbliżonym zakresie, a u Ciebie jest różnica niemal 100%, Ft4 bardzo wysokie przy niskim Ft3 będzie dawać objawy niedoczynności i to trzeba korygować! ) widać, że nie jest idealnie, a dobry lekarz przy Hashi powinien brać przede wszystkim pod uwagę sampoczucie pacjenta (a ty powinnaś prowadzić dzienniczek wyników i samopoczucia, żeby mieć orientację, przy jakich wartościach jest OK a jakich nie, nawet jeśli są w samym środeczku norm). Tutaj więcej: www.forum.gazeta.pl/forum/w,24776,45303225,0,Przeliczanie_wynikow_na_procenty.html

Gość gość
to powinnam brac zwiekszona dawke eutyroxu

Gość gość
Może wystarczyć suplementacja selenem, ale idź na konsultację do dobrego endo (na podanym wyżej forum są listy lekarzy polecanych i odradzanych).