Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna jedna z wieluuuu

Stracilam prace i nie wiem co dalej

Polecane posty

Wczoraj zostalam zwolniona. Jestem po 40tce ale daja mi 10 lat mniej...no ale co z tego daty nie zmienie...Wiedzialam ze firma tnie koszty i po kolei kazdy traci pracę i poszukiwania pracy zaczelam jakies 2 mce temu... i co? Cisza mimo ze wczesniej z tym nigdy problemu nie mialam. Po paru latach zmienialam firme nie raz... Chyba depresja mnie dopada. W poniedzialek dziecko do szkoly nie chce zeby sie martwilo. Jestesmy sami bo maz zamienil na mlodszy model i nawet kontaktu z synem nie utrzymuje. Musze sie isc zarejstrowac do urzedu pracy tylko ze ta kasa od nich na niewiele wystarczy. Slabo widze swoja przyszlosc... co tu robic? Jak dalej zyc? Chyba zaczynam sie bac.

Żałuję ze mieszkam w tym kraju. Zaluje ze jak mialam okazje wyjechac do Niemiec to tego nie zrobilam... mielibysmy z synem napewno lepsza sytuacje....:(((

Gość gość
A co nas to obchodzi??? Nie Ty pierwsza, nie ostatnia w takiej sytuacji . A problem nie lezy w kraju, tylko w Tobie. Wez sie za siebie a nie lamentuj. Zycie to nie bajka.

Gość gość
A to my mamy za Ciebie przezyc to Twoje zycie? Kobieto zrob cos ze siba, a nie placz na forun, bo to nic nie da. Nie pasuje to jedz do Niemiec, a najlepiej to wracaj do Polski, tam jest 'cudownie'

Powinnam juz isc dawno spac, ale jakos sen nie chce przyjsc wczoraj dopiero o 5 rano zasnelam ale szybko wstalam. Jestem zmecxona . Jestem tez chyba do niczego. I tak pewnie nikt do mnie tu nie napisze ale moze poczuje sie lepiej narzekajac w taki sposob niz mialabym zameczac bliskich dookola . Moja mama sie martwi. Niedobrze..

Gość gość
co z alimentami? ścigaj d*pka o kasę ja tez mam 40kę i wiem że ludzi w naszym wieku skazuje się już na zagładę - chyba głodową :O postanowiłem wyjechać z POlszy - ryżej wyspy dobrobytu :O jak to dobrze, że nie jestem tu uziemiony :O

Gość gość
To czym Ty sie zajmujesz, ze taki masz problem z praca? Jak ktos chce to pracuje i taka jest prawda! A bezrobotnym to sie ludzie staja z przeroznych powodow

Gość gość
Co robic? No co za glupie pytanie. Szukac pracy, a jak nie to wypad do Polski, tam na wszystko bedzie Cie przeciez stac. Gdybys miala dobry zawod to nie musialabys sie martwic o prace!

Gość ksiezycowanocxls
Wspolczuje i rozumiem. Niestety znam coraz wiecej takich przypadkow jak u Ciebie. Musisz sie wziac w garsc.

Gość gość
Spadaj trollu

Gość gość
Gdybys miala konkretny fach/zawod nie mialabys takich problemow.

Gość ksiezycowanocxls
Pewnie jestes nauczycielka? Duzo ich teraz zwolnili i zwolnia podobno ok7tysludzi. Masakra.

Bardzo współczuję autorko. Ale często tak jest że jak sie wydaje że nie ma wyjscia to się znajduje światełko w tunelu... Z pracą w Polsce jest ciężko, ale nos wszędzie swoje cv, gdzie sie tylko da i w koncu uda sie na pewno! Powodzenia!

Gość gość
Doskonale Cię rozumiem. Trzymaj się i nie poddawaj, zawsze jest jakaś szansa.

Gość gość
dobry fach? chyba znajomości w PO to jedyny fach zapewniający pracę na ryżej wyspie :O

Gość gość
poszukaj może 70 letniego sponsora????????????

ej, głowa do góry. Szukaj dalej pracy, na razie zaciśnij trochę pasa. Będzie dobrze.

Szukam pracy i nadal bede. Nie mam innego wyjscia. Przepraszam ze narzekam na codzien tego nie robie ...milej nocy.

Gość gość
Ja też straciłam pracę 9 miesiecy temu i do tej pory jej znalez nie mogę... Mam okazję jechać na trzy miesiace na zbiory ale znając mnie zmarnuje szansę i nie pojadę...

Gość gość
9 miesięcy bez pracy ? To z czego ty żyjesz ? Nie chce mi się wierzyć, żeby zdrowy, mający głowę na karku człowiek nie mógł przez tyle czasu znaleźć pracy w tym kraju.

Gość gość
Ja tez stracilam prace. Pracowalam w banku. Razem ze mna zwolnili 550 osob w calym kraju. Pracowalam tam10 lat. Aktualnie szukam pracy ale wszedzie chca zatrudniac na umowe agencyjna czyli kaza zakladac dz.gospodarcza. nie ma podstawy jest tylko prowizja. Probowalam tak. Produkty byly tak drogie ze nikt nie chcial. Odeszlam z innymi. Tylko mamy dlugi bo zus trzeba placic.

Gość exdebill_po_wakacjach
ktoś tu jeszcze od życia po tyłku nie dostał jak widzę, bo głupoty pisze... autorko gdzie mieszkasz?

Gość gość
Dostał, dostał. Tylko ja byłem bez pracy przez miesiąc a później robiłem dwa miesiące na czarno żeby mieć za co żyć, potem praca przez agencję a po pół roku kontrakt. To było w 2010 a rok wcześniej tutaj przyjechałem. Nikt mi nie pomagał, nikt mnie nie utrzymywał. Było ciężko ale dałem radę i wyszedłem na prostą ale tylko dzięki swoim umiejętnościom.

Gość gość
przeciez juz od wielu lat w Polsce, kobieta po 30 jest dla pracodawcow "za stara", a co dopiero po 40tce. Troche wam sie to odwleklo, bo duzo ludzi ubylo z Polski, ale tak bylo caly czas, nie wiedzialas o tym, a moze ignorowalas i robilas takie same wpisy jak wielu tutaj o nieudacznikach, bo myslalas, ze ty jestes niezastapiona i prace bedziesz miec zawsze, a tu nie ma, wywalona na smietnik historii...

Gość gość
w Polsce bede jeszcze bardziej zwalniac, bo popytu wewnetrznego nie ma, tzn jest, ale ludziom sie nie placi, wiec powoli wszystko bedzie sie zwijac, z braku konsumentow, a emigranci powoli juz przestaja slac pieniadze, bo raz, ze tutaj tez podwyzki sa, a dwa zaczynamy sie przywyczajac do zycia za granica, nasze dzieci i wnuki, to juz dopiero o Polsce i polskich produktach zapomna. Do tego sprzedajecie za granice padline w miesie, sol drogowa, oswiezane produkty, z podmienionym terminem waznosci pelno chemii, ulepszaczy (Rosja, Czechy), no i sami bedziecie sobie to sprzedawac, albo jesc, bo nikt z zagranicy tego nie bedzie chcial. A jak tylko garstka ma kase, a reszta jedzie na kredytach (bo trzeba postaw sie i zastaw sie), to bedzie jeszcze wiecej zwolnien...Dziwcie sie? Bo ja nie, ale trzeba widziec cos wiecej niz czubek wlasnego nosa...

Gość gość
Masz racje gosciu, beda bardziej zwalniac i juz to robia. Wczoraj w tv mowili o tym ze 2tys.firm zglosilo do urzedu o wyrejstrowanie a to oznacza jeszcze wieksze bezrobocie. I glupoty ktos pisze ze jak sie prace stracilo to sie jest nieudacznikiem. W koncu ktos kogos przez wiele lat zatrudnial a teraz konsumpcja spada wiec firmy tna koszty. Czysta ekonomia.

Gość gość
Oszolomy pisza co od zycia w leb nigdy nie dostali ale i Ciebie dopadnie zobaczymy jak bedziesz wtedy cienko piszczal glupku jeden. Autorko wspolczuje, trzymam kciuki za znalezienie pracy.

Gość gość
I tez kiedys stuknie ci 40tka jak to okresliles i znajdzies sie na smietniku historii

Gość gość
konsumpcja nie spade w Polsce tylko jest sztucznie tlumiona, mozna to bylo wiedziec po 2006 roku, przez jakis rok, dwa, jak emigranci zaczeli kopowac produkty, albo ludzie w kraju, ktorych rodziny przesylali im pieniadze. To sie konczy, bo emigranci maja juz swoje zycie za granica, a ci co mieli wracac to wracaja i traca tylko oszczednosci i koniec, nic z tego nie wynika niektorych potem juz nei stac jest ponownie wrocic za granice, tak hujowe sa zarobki w Polsce. I jak wy chcecie miec konsumpcje, jak wy chcecie miec zyski, nie traktujecie swoich wlasnych pracownikow jak potencjalnych klientow to zamykacie firmy, bo nie kreujecie rynku konsumenta wokol siebie, chciwe hieny. Na emigracji pelno spotkalam takich byly pracodawcow, jak pytalam ile placili pracownikom, to smiech na sali, dalej zwalaja na panstwo ile to oni musieli placic ZUSu, okazywalo sie, ze samym im sie nie chcialo pracowac, tylko, zeby ludzie na nich robili, praca to towar, a nie niewolnictwo. Nie stac cie placic za towary, to nie kupuj, tzn nie zatrudniaj...