Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce isc do warszawy na studia ale troche sie boje

Polecane posty

Gość gość

Ze sobie tam nie dam rady..finansowo pewnie dam rade ale chodzi mi o to jak sie tam odnajde..jak sie mieszka w Warszawie?

Gość emilka888
Pewnie tak ale nasluchalam sie troche o tym ze tam mieszkaja same snoby, ze jak ktos jest z poza warszawy to na niego gorzej patrza a ja nie jestem jakas super bogata itd

Gość emilka888
Sorry zapomnialam zmienic nicka

Ta tu u nas to sami miliarderzy mieszkają . Tylko skąd tylu Słoików ? Tu w Warszawie mieszkają normalni ludzie dokładnie tacy sami jak gdzie indziej .

Gość gość
Warszawa to wielkie miasto? ha ah ahahahahahha sprobuj nowy jork czy los angeles idiotko

Ja też chcę iść na studia do Warszawy i z finansami również ciężko ale muszę dać radę:-) Nie zadawaj się z tymi co patrzą na zamożność, bo są nic nie warci:)

Gość emilka888
No dla mnie to duze miasto i zmiana bo mieszkam w duzo mniejszym na wschodzie Polski..

Myślę że to legenda tzn to o snobach :) ja jestem z Wrocka i widzę, że na mojej uczelni największe snoby, przemądrzalce itd to ludzie z miasteczek typu Strzegom, Oleśnica, Oława, Skierniewice itp czyli z mniejszych miast...oni najbardziej sie wywyższają i mają "problem" skąd kto pochodzi albo coś :p

Gościu z 9:17 Warszawa to nie Nowy Jork czy Tokio ale znajdź mi w Polsce większe .

Gość emilka888
Mam juz kilka upatrzonych :) we wt jade szukac stancji...

Gość gość
jest cholernie drogo. odradzalabym ci

Gość gość
Z cenami stancji z tego co patrzylam nie jest tak zle i mozna cos znalezc.. Martwie sie tylko troche cenami w sklepach itd ale mysle ze jak bede robic zakupy w tych sieciowych sklepach typu tesco czy biedronka to nie zbankrutuje..

Gość Emilka888
up

Gość gość
bedziesz wynajmowac pokoj czy cale mieszkanie? cena pokoju to ok 700zl z oplatami, a kawalerka od 1800zl w zwyz

Gość Emilka888
pokój. znalazłam kilka ofert w necie za 500 lub 600 zł z opłatami i jest to samodzielny pokój. W różnych częściach Warszawa, dwa te pokoje są blisko mojej przyszłej uczelni. Na zdjęciach w necie wyglądało to całkiem nieźle ,ale pojadę zobaczyć je osobiscie

Gość Emilka888
Wiem ,że jest dość drogo ,ale na przykład koleżanka z mojego miasta tam studiuje i jakoś sobie radzi choć też nie jest jakaś bardzo bogata... Zresztą rodzice mi też pomogą, oprócz tego będę pracować ... Bardziej martwię sie tym jak tam się odnajdę...

Gość gość
A prace masz dopiero zamiar szukac?

Gość Emilka888
tak. póki jej nie znajdę to rodzice powiedzieli ,że mi pomogą na tyle żeby mi wystarczyło na wszystko ... Mam nadzieję ,że chociaż te pokoje blisko uczelni będą w miare ok wtedy nie będę musiała daleko dojeżdzać...

Gość Emilka888
up

Gość Emilka888
up

Gość gość
to z*********j

Gość gość
No to wybierz dobre studia. Na PWSBiA łatwo pogodzić studia z pracą, dzięki czemu jeśli nie jesteś pierdołą łatwo poradzisz sobie z życiem w stolicy :P

Nie mieszka się w Warszawie wcale źle. Owszem, są bardziej i mniej spokojne okolice. Jeśli nie czujesz się pewnie w dużym mieście, najlepiej będzie, jeśli wybierzesz sobie jakąś w miarę spokojną okolicę (o, może ten portal się przyda: http://www.okolica.pl/mieszkanie/sprzedam/wszystkie/warszawa/bielany/ ). Staraj się wychodzić do ludzi, jak najwięcej przebywać poza domem, szybko nawiązać przyjaźnie. Samotność w tak dużym mieście potrafi być zabójcza. I nie martw się niczym, będzie dobrze! ;)

Gość gość
Mam tę samą sytuację :( boję się mieszkania tutaj, ale bardzo chciałabym zacżac od października tutaj studiować

Gość gość
Finansowo jest ciężko tylko pod względem wynajęcia mieszkania, bo byle jaki pokój to koszt około 800 zł. Ale dalej od centrum bywa taniej. Kwestia szczęścia i cierpliwości w szukaniu. A jeśli chodzi o życie to cenowo jest tak jak i w innych miastach. No i jeśli lubisz gdzieś wyskoczyć w miasto, to raczej też wiąże się to z wyższymi kosztami niż w mniejszych miastach. Dużo też zależy od tego na co się nastawiasz, bo moim zdaniem Warszawa jest dość przereklamowana. Jedyne co mi się w niej podobało, to bycie anonimowa. A poza tym tłok, pogoń nie wiadomo za czym...

Gość gość
A na jakie studia się wybieracie? :)

Gdy wybierałam studia licencjackie też się bałam, bo jednak przeprowadzka do tak dużego miasta to spore wyzwanie dla młodego człowieka, ale chciałam spróbować - jestem już na drugim semestrze studiów licencjackich i powiem jedno - było warto :) Studiuję architekturę wnętrz (specjalność Home design) na UTH w Warszawie. Wybrałam taką ścieżkę mojej edukacji, a później kariery, ze względu na moje zainteresowania. A co do samej uczelni, to pozytywnie mnie zaskoczyła. UTH istnieje od 1992 roku, ma mocną pozycję, posiada doskonałą bazę dydaktyczną - na pewno zostanę tutaj na studiach magisterskich :)

Gość gość
W tym roku piszę maturę i też wybieram się do Warszawy na studia