Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolejny dzień bez kupki

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do doświadczonych rodziców: Moja córeczka ma 3,5 miesiąca, cały czas jest na piersi (mm podawałam dosłownie kilka razy). Jak do tej pory nie było problemu z kupkami. Przynajmniej jedna dziennie była. W czwartek był pierwszy dzień gdy nie zrobiła kupki. Nie przejęłam się tym specjalnie, bo jeden dzień to jeszcze nie powód do paniki, a nie było po niej widać, że brzuszek ją boli. Ale w piątek to samo, wczoraj i jak do chwili obecnej dalej nic. Bąki cały czas puszcza, od wczoraj są strasznie śmierdzące ale na pieluszce ani kleksa. Niby nie widać po niej żeby brzuszek ją bolał (jest miękki), nic się nie pręży itp itd. Wczoraj wypiłam sok z malin i jabłek mając nadzieję, że to jej pomoże. Nic. Zetknęłam się z informacjami, że niby normalne jest jeśli niemowlę nawet tydzień nie robi kupki ale mam wątpliwości czy to takie zdrowe ;/

Gość gość
Widzę, że nikt nie pokusił się o radę ale to już nieaktualne. Córka zrobiła potężne kupsko (bez prężenia się, po prostu siedziała w bujaczku i poszły pierdy i zaraz za nimi kupsko i gdyby nie dźwięk to nie wiedzielibyśmy co się stało).

Gość gość
No widzisz. Ps. nie szło wysłać wiadomości a pisałam.

Gość gość
Ogólnie moja położna mówiła, że dziecko może nie robic kupki o ile dobrze pamiętam do 7 dni :)

Gość gość
nieaktualne ale coś ci powiem my jesteśmy na mm ale rozmawiałam z pediatrą o takich rzeczach zmieniliśmy mleko z NAN PRO HA na PEPTI z powodu skazy białkowej Akurat trafiła nam się wizyta z innego powodu ale to nie ważne przy nan wtedy min 2 kupki dziennie, jak była tylko 1 to było święto. Przy PEPTI nie robił nam z 2 dni kupki i lekarka mi powiedziała tak: PEPTI jest bardziej przyswajalne dla organizmu dziecka, a mleko matki jest praktycznie całkiem przyswajalne i może nie być kupki do 7 dni.