Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

łupież pstry

Polecane posty

Gość gość

cześć :) od długiego czasu mam białe plamki na plecach i tyłku. byłam u lekarza i powiedział mi że to jest wyleczony łupież pstry (używałam nizoralu) ale plamki nadal są bo podobno łupież "wyjadł" mi ten barwnik ze skóry. miał ktoś taki sam problem? chciałabym się dowiedzieć co zrobić aby ten barwnik odbudować

Gość gość
Miałam to cholerstwo,ale używałam innego preparatu niestety nie pamiętam nazwy,ale to też był szampon przeciwłupieżowy,natomiast mi te plamki zniknęły po kilku seansach w solarium tylko musi być sprawdzone i czyste,żeby problem nie powrócił,poprostu musisz się opalic to zniknie;)

Gość gość
no własnie lekarz mi powiedział żebym raczej unikała opalania : |

Gość gość
lekarze dużo rzeczy mówią,ale miałam dokładnie tak jak Ty i mi się wyrównało i już nie mam śladu a miałam na plecach i z przodu na klatce piersiowej i pomogło i do dzisiaj mam spokój,a miałam 2 lata temu

Gość gość
cholera, bo ja własnie bardzo nie lubię solarium i nie chce się opalić

Gość gość
no ja wiem,tym bardziej,że to już nie modne..hm no ja też nie lubię ale byłam tylko kilka seansów,potem jak już opalenizna zeszła to nie było tych kropek,u mnie wyglądało to okropnie,bo ja miałam cały dekolt tylko w golfach mogłam chodzić,ty to masz plecy i tyłek to masz lepiej;)

Gość gość
a normalna opalenizna od słońca to co innego? bo ja właśnie jak byłam trochę nad jeziorem to się lekko opaliłam i te plamy widać jeszcze bardziej bo jest większy kontrast

Gość gość
od słońca też powinno to to samo,ale chyba musi Ci zejść najpierw ta opalenizna i dopiero potem możesz sięlekko opalić,żeby nie było kontrastu,ale czekaj to kiedy ty to leczyłaś tym nizoralem? może to się nie wyleczyło do końca? a miałas takie jakby maluśkie pęcherzyki jakby skóra schodziła w niektórych miejscach czy tylko białe kropki,plamki? nie swędzi Cię to już wogóle?

Gość gość
no własnie nic się z tym nie dzieje, to ani nie swędzi ani skóra z tego nie schodzi tylko są białe plamy. lekarz powiedział że to wyleczony łupież pstry ale zamierzam iść do dermatologa niech mnie obejrzy

Gość gość
idż bo to naprawde niezdrowo wygląda niech ci coś mądrego wymyśli

Gość gość
martwię się czy to czasem nie jest bielactwo..

Gość gość
kup w aptece clotrymazolum to jest maść bez recepty czasami przepisuje to ginekolog na grzybicę pochwy i smaruj te plamy nawet kiedy ich już nie będzie zapytaj też o szampon na łupież pstrą ni pamiętam nazwy i myj nie tylko głowę ale całe ciało