Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słyszał ktoś o takiej formie adopcji psa albo kota

Polecane posty

Gość gość

w imieniu pewnej osoby chciałam zapytać, czy istnieje w jakimś schronisku możliwość, aby wziąć do siebie jakieś zwierzę na jakiś czas np. tylko na wakacje, a potem oddać z powrotem (nie będąc pracownikiem ani wolontariuszem) ? wiem, że w niektórych ośrodkach jest coś takiego jak adopcja wirtualna, ale wtedy co najwyżej można odwiedzać zwierzaka w schronisku

Gość gość
krótko mówiąc: ta osoba chce poświęcić swój czas i swoje zainteresowanie zwierzątku, przyzwyczaic je do tego, że jest w centrum zainteresowania, zmienic mu otoczenie, a potem... zwyczajnie oddać gratuluję braku empatii :(

Gość babka z piasku
Jest takie coś jak domy tymczasowe dla zwierząt, ale raczej trzeba się liczyć z tym, że trafiają tam zwierzęta lekko mówiąc zaniedbane, wymagające opieki którą schronisko nie może zapewnić, stamtąd dopiero po rekonwalescencji trafiają do adopcji. http://image-studio.home.pl/reks/?dzial=23&poddzial=324

Gość gość
zgoda, ale z domu tymczasowego trafiaja do adopcji, a nie z powrotem do schroniska inaczej mówiąć w domu tymczasowym przebywają aż do znalezienia domu stałego - często jest to dłuuuuuużej, niż tylko w wakacje

Gość babka z piasku
A ja się zastanawiam autorko czemu nie chcesz przygarnąć choćby kota na stałe?

Gość gość autorka
nie chodzi o mnie. osoba, o której mowa mieszka samotnie i nie ma jej w domu co najmniej 10h dziennie w związku z tym, że pracuje, dlatego też nie może pozwolić, aby zwierzę zostawało tak długo same. jednakże na czas wakacji zjeżdżają się do domu dzieci studiujące w innych miastach i wtedy zwierzak miałby zapewnioną opiekę całodobową