Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiaca mamsia4165453432

mleko modyfikowane czy z fermy dla 2latka

Polecane posty

czesc, moze glupie pytanie ale dla mnie dosc nurtujace :czy daje ktoras z was waszym dwulatkom mleko takie z fermy zamiast modyfikowanego?

Gość gość
Daje normalne,sklepowe,pasteryzowane.

ktos mi zasegurowal dawanie mleka z fermy zamiast modyfikowanego, a jak powiedzialam ze balabym sie takiego z fermy to uslyszalam ze ludzie od tysiecy lat daja prosto od krowy...

Ja daje takie od krowy i dzieci zyja ;) nie choruja, sa szczuple maja zdrowe zeby. Ja uwazam, ze mm to propaganda i nabijanie sobie kieszeni naszymi pieniedzmi przez firmy produkujace mm. Oczywiscie nie mowie tu o noworodkach bo takiemu sama by nie dala mleka od krowy ale starsze dziecko ( od 8 mies , 1 roku) moze spokojnie jesc kaszke na mleku krowim. Moja bratowa dawa mleko od krowy 3 mies dziecku i dzisiaj chlop jak dab. ;)

Gość gość
Właśnie tez się zastanawiam nad tym. Moja babcia , ciotki niektore i nawet polozna ktora przychodzila po ciazy do mnie mowily ze karmily dziecko mlekiem krowim tak od mniej wiecej 7-8 miesiaca mlekiem krowim ale oczywiscie nie z kartonu, tylko takim prawdziwym tlustym nie odsaczanym ze smietanki od sprawdzonego gospodarza. Na poczatku nalezy je rozcienczac np. 1: 7 z woda przegotowaną, i stopniowo przechodzic w ciagu kilku miesiecy na pelne mleko. Mam sprawdzonego gospodarza ktory przywozi mleko do miasta 3 razy w tygoniu. Sama kupuje od niego regularnie od jakis kilkunastu lat, cena przystepna bo 1,70 za litr a czasem ma tez smietane i pyszny bialy ser. Moje ma dopiero piec miesiecy wiec jeszcze poczekam.

Gość gość
moj ma 1.5 roku i dostaje - z kartonu ,ale teraz bierzemy juz od babci jak to się dzisiaj pisze? ahh EKOLOGICZNE :D

Gość sweet love child
Moja ma dwa lata i pije mm. Krowiego mleka nie chce, od razu nim pluje. Może jeszcze Jej się to zmieni :)

Gość gość
O zdrowiu i urodzie, modzie i uczuciach wypowiedz się oraz sprawdź co myślą inni na Podane.pl

Gość gość
ja po roku dawałam od krowy, skoro dziecko już wszystko je to mleczko też może chyba że uczuli, musisz sprawdzić

Gość gość
mój przez 1,5 roku pił pepti, teraz pije mleko krowie i w końcu nic mu nie dolega ; a modyfikowane strasznie mi smierdzi