Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaroskana mamita

czy po Ibufenie Wasze dzieci też tak długo śpią

Polecane posty

Gość zaroskana mamita

Synkowi wychodzą zęby (mam nadzieję, że to tylko zęby), miał 39 st gorączki, podałam mu 2,5 ml ibufenu, jak zasnął o 12 tak śpi twardo do tej pory. Siostra farmaceutka mówi, że to raczej normalne, ale chciałam wiedzieć, czy na pewno. Czy na Wasze dzieci ibufen też tak działa?

Gość gość
ehhh chodzi pewnie o to że mu przeszedł ten ból i teraz ciało ma czas zeby odpocząć. Wątpie żeby tak mała ilość ibufenu miała wpływ na malucha.

Gość zaroskana mamita
Hmm. Bo już się zaczynałam martwić, że coś jest nie tak. Jak prześpi w dzien 1 godzinę to jest max, a tu już zaraz 4 będą i nie wygląda, żeby miał się zaraz przebudzić.

Gość gość
sie ciesz że sie wyśpi, to zdrowe :) sprawdz czy nie ma gorączki, jeśli nie ma to wszystko jest jak w najlepszym porządku :)

Gość zaroskana mamita
Nie ma, gorączka spadła jakąś godzinę po podaniu leku. Śpi twardo, spokojnie. Co on w nocy będzie robił, jak się teraz tak wyśpi :) A swoją rogą ten ibufen strasznie drze po gardle, jaki syrop można zastępczo zamiast ibufenu podawać? Ale żeby był też taki skoncentrowany i miał małą dawkę. Paracetamol był dobry w smaku, ale pojemność dawki za duża.

Gość anula_2013
Drapie w gardle bo to ibuprofen – i każda zawiesina na bazie tej substancji ma taki smak. Podaj synkowi dużą ilość płynu po zastosowaniu ibufenu – to zmniejsza uczucie drapania.

ja na ząbki stosuje pedicetamol /tak to sie chyba nazywa/ - jest super aplikator - ale tylko w małym opakowaniu, w duzym jest beznadziejny; i jest "skoncentrowany" bardzo :)

Gość gość
pedicetamol ma w skladzie paracetamol, a nie ibuprofen. Ja syrop mam z paracetamolem, ibuprofen stosuje w postaci czopkow u dziecka