Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dam radyy

Uczę się na położną ale chyba zrezygnuję po tym co widziałam

Polecane posty

Gość gość
Nie rozumiem pani powyzej a ona autorki topicu.Ona stwierdza fakty i tyle.osoba powyzej pisze ze porod nie jest obrzydliwy.FALSZ.jest obrzydliwy i tyle w temacie.zaklamanym trzeba byc zeby kal,mocz,sluz,krew,brzydki zapach uwazac za nice...Dziecko jest piekne,nowe zycie jest piekne,milosc matki jest piekna.FAKT.To ze ktos stwietdza fakt a ty te fakty przeklamujesz to zaprzeczenie natury.

Gość bkt
położną trzeba być z powołania a tobie autorko go najwidoczniej brakuje... pewnie że poród to nic ładnego i estetycznego, ale żeby obrzydliwy??? to zdjęcie powyżej w ogóle na mnie wrażenia nie zrobiło, owszem ładnie to nie wygląda ale nie ma w tym chyba nic dziwnego...

Gość gość
Jeśli to nie jest obrzydliwe, to co jest?

Gość gość
zastanawiam się jak ktoś kto sie tak wyraża o kobietach rodzących mógł w ogóle zgłosić sie na położną. Sprawiasz wrażenie jakbyś dopiero co sie urodziła i nic nie wiedziała o świecie. Nie. To nie możliwe. To prowokacja jakiejś gówniary

Gość gość
Myslicie ze poloznej z powolania tez jest milo i cudownie jak jest upierdzielona gownem.to nic milego

Gość bkt
to jest normalne, obrzydliwy to jest pijak który śpi w poszczanych spodniach i w swoich rzygach, to jest obrzydliwe... wszystko co się dzieje przy porodzie jest naturalne i normalne, dla mnie nie jest to obrzydliwe, jest nieestetyczne, wiadomo kupa to nic fajnego, widok wychodzącego dziecka też pewnie nie jest najprzyjemniejszy, ja jak zobaczyłam w tv po 3 porodach moich jak to wyglada to nie mogłam uwierzyć, ale byłam przerażona bo aż mnie wszystko zaczęło boleć, ale obrzydzenia nie czułam bo poród jest czymś naturalnym i nie widzę w nim nic obrzydliwego:) widocznie jestem inna:P

Gość gość
Porod jest rzecza naturalna zgadzam sie ale nikt mi nie powie ze jest to nie obrzydliwe

Gość bkt
jak upierdzielona??? rodząca sra na wszystkich jak z karabinu:P??? zlituj się... ma rękawiczki które może normalnie zmienić... poza tym babki które wybrały położnictwo obrzydzenia raczej nie czuły bo nikt normalny brzydzący się kupy czy krwi nie zdecyduje się na wybór zawodu w którym to norma...

Gość gość
Co ty gadasz.autorka mowi ze praktyke ma sie dopiero na 2 roku.wiec jak juz niektore poszly na poloznictwo to juz szkoda im jest tego roku czy dwoch lat i tkwia w tym.koncza aby skonczyc.

Gość gość
Dlatego ja w zyciu nie zdecyduje sie na porod naturalny.

Gość gość
po takim opisie juz wiem ze bede miala cesarke :) uff

Gość gość
A ja nie pojmuje jak ktoś dla kogo poród jest obrzydliwy idzie sie uczyć na położną. Przeciez to trzeba mieć z deklem coś nie tak. Wstydź sie swojej głupoty. Jak mnie mdli na widok krwi to nie ide na lekarza. Zrezygnuj dziewucho jak najszybciej. Uchowaj Boże pacjentów przed taki personelem. To jest wysoce nieprofesjonalne. A poza tym uważam że kobieta która nigdy nie rodziła powinna mieć prawy zakaz kształcenia sie w kierunku położnictwa. Co ktoś taki może wiedzieć na ten temat jak nigdy tego nie przeżył

Gość gość
"Dlatego ja w zyciu nie zdecyduje sie na porod naturalny." I co ty myślisz że cesarka to taki miód ? Znajoma sie zdecydowała i co ? okazało się że znieczulenie nie podziało jak należy, wyciągali z niej dziecko na w pół żywca. Potem kobieta taka musi leżeć plackiem jak po operacj, podczas gdy kobieta po porodzie może chodzić. Potem nie może nic dżwignąć (wózek) żeby sie szwy nie rozlazły. Jak ponownie w szybkim czasie zajdzie w ciąże to może to być niebezpieczne. Niepoważne są dziewczyny które myślą że cesarka to taka klawa ucieczka od porodu naturalnego. Jak ktoś taki już na wstępie usiłuje uciekać od trudów porodu (z mylnym przeświadczeniem że uciekł ale to inna rzecz) to jak zamierza podołać późniejszym trudom macierzyństwa ??? Przecież poród to dopiero początek wszystkiego co ma nastąpić później. Wynajmnie sobie mamke ? To po co dziecko w ogóle komuś takiemu.

Gość gość
ja tez mialam cc tez mi znieczulenie nie podzialalo bo mnie rozcinali w trybie ekspresowym bo dziecko sie dusilo i wszystko czulam i bardzo bolalo i bardzo krzyczalam ale i tak wole to niz porod naturalny

Gość gość 144
ZPOWOLANIA. gdzie pracujesz jeśli można wiedzieć? Fajna z Ciebie babka. Masz podobne podejście do życia jak ja. Nie oceniasz i "nic co ludzkie nie jest Ci obce" :]

Gość gość
a dla mnie cesarka to właśnie była klawa ucieczka od porodu naturalnego :) i z późniejszymi "trudami" macierzyństwa poradziłam sobie bez problemu - wstęp w postaci porodu sn był mi zupełnie zbędny :P

Gość gość
'pośród kału i moczu przychodzimy na świat' św. Augustyn

Gość gość
jak dla mnie to prowo,bo zadna normalna kobieta,nawet jakby ja to obrzydzilo by tak nie pisala:P ale mialam podobny przypadek w rodzinie,kuzynka zawsze marzyla by zostac lekarzem.nawet jak z matka wyjechala do stanow,bez znajomosci jezyka.to wszystko nadrobila,byla najlepsza uczennica,nawet dostala sie na odpowiednie studiabi miala stypendium. w wakacje zatrudnila sie po odpowiednich kursach.jako sanitariuszka i jezdzila karetka. po kilku razach zrezygnowalaz.pracy i ze studiow. mimo.ze marzyla cale zycie to pare takich wyjazdow zweryfikowalo jej marzenia. m.in widok dziewczyny ktora sama chciala usunac sobie ciaze nozyczkami. niektorzy nie wiedza na co sie pisza marzac o zawodzie zwiazanym z medycyna. ja osobiscie asystowalam przy porodzie, bylam przy sekcjach zwlok. na mnie to nie dziala. na co dzien pobieram krew i rozne wymazy. dla mnie fizjologia i anatomia czlowiek nie jest obca i nie robi na mnie zadnego wrazenia.

Gość gość
Ludzie ten temat to stek kłamstw - założycielka nie ma pojęcia o organizacji studiów na których rzekomo była ! Natomiast inna sprawa to personel "Z przypadku" Nieempatyczny durny i niedokształcony .

Gość ZPOWOŁANIA
Radom, wojewódzki Szpital specjalistyczny.nie mamy niestety ZZO ( brak pieniędzy, ale mam nadzieje że w najbliższych latach to się zmieni), ale mamy świetny zespół polecam. Co do porodu, polecam prace na izbie przyjęć w szpitalu,albo pojeździłybyście karetką do wypadków.Uwierzcie, śmierdzacy, zarzygany, pijany bezdomny to przy tym pikuś.Musiałam odbyć praktyki, więc miałam okazje popatrzeć.... Jak to słusznie zauważył gość poniżej 02:05 praca w służbie zdrowia nie jest łatwa. Gościu o 05:36( że też nie którym sie chce...)To dwa nierozewalne aspekty dziecko, matka i ludzka fizjologia.Ale nie bedę się kłócic... Rozumiem że kobiety się boja naturalnego porodu ,ael po cesarce tez nie jest łatwiej,trzeba leżeć, czasem są powikłania.To nie jest takie o!! już dziecko jest na świecie... to operacja