Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzlachtaPolska

Jak usłyszeć Boga

Polecane posty

Gość SzlachtaPolska

Od wielu lat modlę się, kontempluję, adoruję, proszę o znak, otwieram serce i uszy jak tylko potrafię. Uniżam się przy tym w pokorze świadom Bożego Majestatu. Proszę o to, aby Bóg do mnie przemówił, pragnę usłyszeć Jego Głos w głębi serca. Kapłani często mówią, że Bóg przemawia do nas w ciszy, przychodzi do nas w lekkim powiewie, a my musimy tylko pozwolić mu mówić, otworzyć serca. Konieczna jest w tym nasza wola. Ponieważ Bóg na siłę nie wprasza się do serca człowieka. Pomimo tylu wysiłków, tyle niezliczonych godzin w oczekiwaniu na przyjście Boga w ciszy, nigdy nie zaznałem jego obecności, nie usłyszałem Jego Głosu. Dlaczego?

Gość gość
zacznij czytać Biblię a usłyszysz go głośno i wyraźnie

Gość JezusNasKocha
Boga najlepiej usłyszeć przez jego słowo święte - Biblie :) Módl się z wiarą i ufnością a doswiadczysz Go. Nie bede cie nawracać na zaden nurt, ale kiedys tez bylam w takiej sytuacji, i w koncu poznałam Pana 😘 Bede sie za ciebie dzis modlic by tez bylo ci to dane.

ja pierwszy raz usłyszałem jak przyjąłem szkaplerz karmelitański ale to były słowa nakładami ci zbroje przeciwko grzechowi i zobaczyłem wszystkie grzechy jakie popełniłem ja a zobaczyłem je jak w filmie to był kobiecy głos mysle ze to była sama Maryja a 2 raz to poczyłem miłosc i usyszalem kocham cievie i wszystkich ludzi i wiedziałem ze wszystkich w tym morderców g****icieli złodzie kłamców plotkazy jam tylko modle sie z radiem maryja rano popołudniu i wieczorem odmawiam różaniec i nieważne ile odmówisz wazne jak czyli z miłością do boga jak z kochankiem przyjacielem

Gość gość
a ja słyszę boga za kazdym razem jak mam cos zrobic słysze jego głos

Gość bozi nie ma
z takimi problemami ,to tylko do psychiatry!

Gość gość
Próbuj z Nim rozmawiać w ciszy, samotności. Mozna na spacerze za miastem, mozna w kościele w środku dnia pomiędzy mszami. Musisz uczyć się zaglądać w głąb własnej duszy, przyznawać się przed sobą samym, jak jesteś grzeszny, przed Bogiem nie musisz, On wszystko wie. Zaczynaj od szczerej modlitwy. Patrzę czasami na wyznawców innych religii i stwierdzam, że nie wstydzą się modlic prawdziwie, z oddaniem, ze skupieniem, tak, jakby nikogo i niczego wkoło niebyło tylko oni i Bóg. Mało kto z mojego otoczenia tak potrafi