Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Try hard

Temperatury w cyklu

Polecane posty

Gość Try hard

Mam takie pytanie... W czasie owulacji kobiety mierzące sobie temperaturę odnotowują jej wzrost, następnie po jakimś czasie temperatura spada (taki skok temperatury). W jakim czasie po owulacji spada? A drugie pytanie... Wyczytałam, że na samym początku ciąży, po zapłodnieniu praktycznie wzrasta temperatura ciała kobiety. Jak długo się wtedy ta podwyższona temperatura utrzymuje? Dzień przed i w dniu owulacji (jak przypuszczam) miałam 37 stopni. po owulacji temperatura spadła do 36.8, ale już następnego dnia znów podskoczyła, 37.1. Obecnie jest już piąty dzień jak taka temperatura się utrzymuje, a że to mój pierwszy cykl mierzenia temperatury to ciekawska jestem ;)

Gość gość
Temperatura wzrasta po owulacji, następnie pozostaje podwyższona przez całą fazę lutealną. Jeśli nie doszło do zapłodnienia to temperatura spada przed miesiączką. Jeśli doszło do zapłodnienia to temperatura pozostaje podwyższona.

Gość chyba że sie przeziebilas
:>

Gość gość
Nie prościej kupić sobie mikroskop owulacyjny? To kosztuje ok 90zł nie będziesz musiała się bawić w interpretacje i martwić wątpliwościami