Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepisanie własności psa na siebie pozwiązkowe

Polecane posty

Gość gość

mam psa.. po związku. Facet.. intresowałby się dziećmi, no przecież nie psem.. po czterech latach.. ałć. jednak zabolało pisanie na tym forum.. - cholera jasna to chyba długa historia. Mam psa, ON ma go gdzieś .. ma pracę wyjazdową ( the one from army and the chicks everywhere - I made him go there) i teraz ja mam problem, bo własność psa - to duży problem - serio - każdy kto ma psa zrozumie = pies zapisany na chip'ie na niego - szczepienia na mnie etc. problemy duże tj. jak z dziećmi JAK MAM PRZEPISAĆ PSA NA SIEBIE? bez współpracy. Sorry - może faktycznie jestem głupia - ale regulacje prawne dotyczą dzieci! Psy i cała reszta? Mam wystąpić do sądu? O co? Beczka śmiechu - jestem petsitter'em przez lata - poza stałą durną pracą - i nadal w tym prawie nie wiem. Sorry, głupia jestem i kocham psa. HELP!! Prześledziłam już ten cały szum informacyjny w internecie i ustawę i nadal jestem "zielona".

Gość otoja20latka
ale masz dziwny styl pisania. Zglaszasz to tam gdzie pies byl rejestrowany i tyle.

Moze porostu idz do weterynarza,ktory ma cala dokumentacje psa i to wystarczy.Nie wiem w jakim kraju mieszkasz.Zmiana w systemie w duzej mierze zalezy do vet a .wspolny adress itp.Jesli to nie pomorze to tylko droga sadowa cie ratuje.Chyba ze byly wysle email do psiejskiego lekarza.Powodzenia :) Zwierzeta sa warte kazdego zachodu i pieniedzy ;)

Gość gość
niestety. Podobno Urząd miejski nie jest w stanie z tym nic zrobić, bo właściciel tego nie zgłosił (to że ma to gdzieś to już prywatna sprawa - BA! nawet jak pies wyląduje w schronisku - potrzebna jest zgoda właściciela na zrzeczenie się praw).. plus chip - w związku z tym pies również jest zarejestrowany na niego. Podobnie u weterynarza .. .. dzięki za wsparcie. tak zwierzęta są warte tego wszystkiego. droga sądowa o psa mnie czeka:( .. sorry, pierwsza osoba w kraju która będzie regulować opiekę nad psem sądownie??? hmm..

Gość gość
Moze chlopak byl zazdrosny jak cie przylapal z amstafem ;(

Gość gość
nie był zazdrosny ;) amstaffa nie było:) a problem jest realny.

Gość gość
nic nie czaję, co ona pisze...:/