Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana91

nadzerka

Polecane posty

Gość niezdecydowana91

mam pytanie mianowicie mam nadzerke cytologia gr II staramy sie o dziecko prawie rok ostatnio mialam stany zapalne pochwy teraz jakies grzyby gin chce zaleczyc nadzerke tzn wypalic doradzcie mi czy zrobic to czy zaczekac dodam ze jeszcze nie rodzilam

Gość gość
Miałam te same wyniki, jeden gin chciał mi to od razu wymrażać (interesujące, że akurat miał sprzęt w gabinecie), a druga babka powiedziała żeby poczekać do ciąży. Teraz moje dziecko ma pół roku i planuję powoli się przejść zobaczyć co tym razem mi powiedzą.

Gość gość
NIE ROB TEGO! Skonsultuj się z innymi lekarzami! W Polsce w młodym wieku wypalano mi nadżerkę, ból niesamowity, po latach wyjechałam do Niemiec mój lekarz ginekolog tylko głową kręcił jak można było, tutaj się z tego śmiali, tego się nie robi w każdym przypadku z taśmy jak w Polsce! Przesłam jedno poronienie - nie wiem czy ma to w nadżerką coś wpólnego, po latach urodziłam zdrowe piękne dziecko, ale uraz i żal do lekarki, która mnie do tego namówiła został. Nadżerki wypala się naprawdę w ostateczności!

Gość gość
ja również mam niewielka nadżerke, o ciążę się dopiero staram i moja gin powiedziała, że dopiero po urodzeniu dziecka będziemy to leczyć

Gość niezdecydowana91
dzieki za wypowiedzi jezeli ktos wie cos wiecej na ten temat to prosze o wypowiedzi

Gość gość
ja byłam u kilku lekarzy tez mam grupe 2 cytologii i nadzerke i wszyscy stwierdzili ze wymrazanie po ciazy, ale moja kolezanka miala wymrazaną i spokojnie zaszła w ciaze po tym..

Gość niezdecydowana91
tylko ze tu gin mi pow ze zrobi slynna wypalanke wiec nie wiewm co robic

Gość gość
wypalanki to nie radze, to stara metoda, jak juz to po ciazy.

Gość gość
ja dwukrotnie miałam mrożoną nadżerkę. Fakt, że obie były po ciąży , ale po mrożeniu drugiej bez najmniejszego problemu zaszłam w kolejną ciążę

Gość niezdecydowana91
prosze jeszcze o jakies odpowiedzi

Gość aagula8
chyba wizyta u innego lekarza to dobry krok. Z tego co czytam i słyszę to nie zaleca się usuwania nadżerki-lepiej to zrobić po ciąży. No chyba że nadżerka powoduje upławy,stany zapalne itp. to wtedy się rozważa usunięcie.Ja usuwałam nadżerkę laserem po 2óch porodach-ale byłam pod kontrolą lekarza, robiłam cytologię,brałam albothyl i invag dopochwowo. Przed pierwszą ciążą lekarz kazał czekać a przed drugą nie zdąrzyłam.

Gość niezdecydowana91
no wlasnie mialam wczesniej stan zapalny pochwy ale go wyleczylam narazie jest ok, naprawde nie wiem co mam robic bardzo pragne dziecka i nie chcialabym juz odkladac o kolejne miesiace ale jak pomysle ze moze to nadzerka jest powodem niepowodzen to mam kompletnie mieszane mysli...