Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozwalacie dzieciom oglądac tv

Polecane posty

Gość gość
Ja jako dziecko, czyli ponad 20 lat temu, kiedy były 4 dostepne programy i bajki na kasetach, ogladałam więcej niz twoje dzieci :D I weź pod uwagę, że zakazany owoc smakuje najlepiej. Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i nie będziesz nawet wiedziała, co twoje dzieciaki oglądają i w co graja bez waszej wiedzy. Ale ponieważ w waszym domu powszechne źródła przekazu są nasieniem szatana, to prędzej dadzą się pokroic, niz wam o czymkolwiek powiedzą. No i tylko czekac, aż zaczną być problemy w szkole, bo wasze dzieci nie mają zielonego pojęcia o tym, co oglądaja i w co graja inne dzieci. Czyli będa wykluczone i będą miec o to do was pretensje. przesadzam? Nie, bo w środowisku dzieci każdy pretekst jest dobry do przyklejenia łatki, a każdy drobiazg (drobiazg dla ciebie) urasta do rangi mega problemu i może byc powodem do przesladowania. Nikt nie każe dzieciom przesiadywac przed bajkami i grami pół dnia, ale trzeba znaleźć rozsądny kompromis, bo takie zakazywanie prędzej czy później odbije sie na dzieciach i zamiast je "chronić" tylko narobicie im problemów.

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja pozwalam i na tv i na gry komputerowe; starsza córka nie jest maniakiem komputerowym i niewiele czasu spędza przed monitorem, ale ma swój laptop i korzysta kiedy chce. Gra w simsy czasami, czasami w jakieś gry logiczne, albo takie gdzie się postać kreuje. Najczęściej jednak czyta w internecie o swoich idolach, ściąga muzykę i teksty, chwyty gitarowe, tłumaczy piosenki... lubi bardzo oglądać kanały informacyjne i śledzi wydarzenia historyczne i w tv i w internecie. Małej pozwalam na bajki w tv, chociaż nie bardzo umie się skoncentrować i zwykle są to kilkuminutowe bajeczki. Nie widzę nic złego w korzystaniu z technologii, do której mamy dostęp. Wiadomo, że kontrola rodzica musi być, ale korzystać jak najbardziej pozwalam.

Gość gość
tak pozwalam, chociaż te bajki mnie denerwują (bo rzeczywiście ogłupiają, zwłaszcza seriale na Disney chanel), laptop ma swój i korzysta. Najwięcej korzysta w dniu kiedy nie ma pogody, bo jeśli jest ładnie to nie ma jej cały dzień w domu i nawet nie ma kiedy oglądać tv ani siedzieć przy kompie