Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy powinnam usunąć te ciążę

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 3 tyg ciazy. Wpadlam najprawdopodobniej dlatego ze prezerwatywa pękła. Oboje jestesmy na studiach ale ciaza to nie jest dla nas koniec swiata. Bez problemu dalibysmy sobie rade. Problem w tym ze nie wiedzialam o ciąży a ze byla końcówka wakacji w klubach ostro imprezowalam. Od momentu zaplodnienia wypilam okolo 1 l wodki, 20 piw, 0,5 l wina. Poza tym bylam w biernym palaczem i raczej odżywialam sie fast foodem. Codziennie kawa i energetyki. Watpie zeby dziecko bylo normalne po takiej dawce alkoholu i innych czynnikow. Poczatek ciazy jest najważniejszy stąd moje obawy. Rozmawiałam z chlopakiem i on twierdzi ze jeżeli teraz sie zaczne zdrowo odzywiac i zadbam o siebie to dziecko bedzie zdrowe. Ja jednak szczerze w to watpie. Prosze o rady. Czy powinnam usunąć ciążę?

Gość gość
nie zrobisz tego! zawiadamiam prokuraturę! prewencja przede wszystkim

Gość gość
co ma prokuratura do tego? aborcja nie jest przestepstwem sciganym z urzedu. prosze o poważne odpowiedzi

Gość gość
przez pierwsze 4 czy 5 tygodni dziecko nie zywi sie z matki wiec to nie mialo wplywu

Gość gość
widac, ze sobie szukasz wymowek idiotko

Gość gość
jestes pewna? jesli nie miało to wplywu to urodze to dziecko.

Gość gość
nie szukam wymowek. chciałabym urodzić to dziecko ale boje sie ze bedzie chore. sama wolałabym nie żyć niż żyć jako kaleka.

ja na Twoim mijescu bym posłuchałą się chłopaka i zadbałą o te ciąże skoro tak jak napisałaś ciąża to dla Ciebie nie koniec świata. Warto spróbować . Na początek idź do lekarza. Jeśli jednak zdecydujesz się usunąć ciąże pamiętaj, że będziesz miała wyrzuty sumienia, na pewno kiedyś myslałabyś jakby wyglądało Twoje dziecko. Więc sie bardzo dobrze zastanów

Gość gość
do gina się udaj ze swoimi pytaniami kretynko yebana, a nie siedzisz i p********z trzy po trzy na kafe!!!!!!

Gość gość
odzywia sie z cialka zoltego a dopiero jak ksztaltuje sie lozysko to dziecko odzywia sie od matki.

Gość gość
ale w was nienawisc. ja pytam bo sie boje a lekarz wiadomo ze aborcję bedzie odradzal.

Gość gość
sprawdze jeszcze gdzies w książce cży to prawda ze dziecko od matki sie odzywia dopiero pozniej. jesli to prawda to urodze. chlopak sie przynajmniej ucieszy

znowu znalazła się następna mądra, która obraża autora tego tematu. Boże ludzie dlaczego wy tak obrażacie innych . Ta autorka tylko zadała pytanie a ty odrazu pojazd.

Gość gość
nie usuwaj jak cie stac. Narządy dziecka sie dopiero pozniej ksztaltują wiec zaczniesz zdrowo sie odzywiac, nie pic w ogole alko, to dziecko na pewno bedzie zdrowe. gratuluje przyszlej mamusi ;) zazdroszcze ci. Mnie na dziecko nie stac i ja bym niestety ale musiala usunac jakbym wpadla. A ciebie stac wiec zadbaj o siebie.

Gość gość
dobrze ze obrażają bo dzieki temu lepiej widac tych którzy niosa pomoc jak np ty Neha. dziękuję za odpowiedzi. troche mnie uspokoilyscie. udam sie do lekarza i od dzis tylko zdrowa zywnosc i zero używek.

Gość gość
jak docisne pasa to bedzie mnie stać. moj chlopak studiuje zaocznie wiec prace ma. ja dziennie wiec nie pracuje ale rodzice mi pomagaja. poza tym mamy własne mieszkanie po babci.

Gość gościówa1234
spokojnie, wiele kobiet nie wie, że jest w ciąży i w tym czasie pije alkohol (ja np nie wiedziałam i po obronie wypiłam 1,5l wina - dziecko urodziło się zdrowe :) ) i facet ma rację, jeśli teraz będziesz dbać o ciążę to wszystko będzie ok :)

Gość gość
ale co wy pieprzycie że się od matki nie odżywia, a od czego się odzywia? pizze wpieprza jak mu pizzaboy przyniesie i przez ci psko kobiecie wsadzi? powaliło was? Ten płód powstaje z twoich tkanek kobieto, z twojej krwi!!! Krwi! rozumiesz to? KRWI a chyba sama wiesz jak krew "roznosi" alkohol po organiźmie, a energetyki to co? myślisz ze po tym krew jest czysta? a kofeina i inne gówna to co? przez pierwsze 4-5tygodni dziecko tworzy się z Ciebie, powtarzam z Ciebie, z twojej krwi, z twoich tkanek i nie ważne że to dziecko jeszcze nie potrafi jeść bo nie ma wykształconego układu pokarmowego, ono i tak od CIEBIE przyjmuje wszystkie świństwa, głównie we krwi!

Gość gość
przez pierwsze 4 tyg z cialka zoltego!

ciesze się, że pomogłam. Także uważaj na siebie i dziecko. Powodzenia :)

Gość gość
Te same myśli miałam, w pierwszym miesiącu ciąży wypiłam na weselu parę drinków, potem okazało się że jestem w 4 tyg ciąży, przez wszystkie miesiące do końca ciąży miałam koszmary i wyrzuty sumienia że urodzę dziecko z FAS - urodziłam pięknego zdrowego chłopa 5 kg którego kocham ponad wszystko;)

Gość gość
też byłam w ciąży 3 tygodnie i nie wiedziałam, brałam silne leki sterydowe i antybiotyki, a urodziłam silną zdrową córeczkę ktora ma dziś już 11 lat.... nic się nie bój , wszystko będzie dobrze....