Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katja83

Niestandardowe czynniki niepłodności

Polecane posty

Gość Katja83

Wiemy, że bardzo często wśród czynników niepłodności występuje brak owulacji, problemy z gospodarką hormonalną, niedrożność jajowodów, niskie parametry nasienia itp. Czy wystąpiły u Was inne, niestandardowe problemy uniemożliwiające zajście w ciążę? Podzielcie się proszę doświadczeniami.

Gość gość
tak, moim niestandardowym czynnikiem jest brak czynników wszelakich, czyli wszystko jest w porządku i ze mną i z mężem, na dziecko czekamy już 4 lata

Gość Katja83
w moim przypadku jest podobnie więc skoro lekarze nie znają przyczyny sama staram się sprawdzić, czy czegoś nie przeoczono

Gość gość
Czynniki psychologiczne.

Gość gość
jeżeli miałaś wykonane wszelkie badania stosowane przy diagnozowaniu niepłodności, to nie sądzę że cokolwiek pominięto

Gość gość
ha, i tu Cię gosciu zaskoczę, ponieważ od długiego juz czas u mnie ten czynnik również odpada- pogodziłam się z rzeczywistością, choc wiem że w wielu przypadkach ma on ogromne znaczenie

Gość gość
Poza tym narządy rozrodcze nie są oddzielone od organizmu, wszystko się ze sobą zazębia, to że z tymi organami jest wszystko w porządku, nie musi oznaczać że z resztą też, a taki organizm i tak nie będzie w stanie donosić dziecka. Na organizm trzeba patrzeć całościowo i tak do niego podchodzić. Zmienić tryb życia, nawyki żywieniowe (jeśli są złe), używki, stres itd.

Gość gość
a co jeżeli cały organizm jest zdrowy? masz jakąś radę?.

Gość gość
U mnie to byla edometrioza 2 stopnia, wczesniej mialam robione hsg na droznosc, i wszystko wyszlo ok, dopiero laparoskopia wykryla mikrozrosty, a tez bylo wszystko ok.. nikt nic nie mogl znalezc, w maju mialam miec ivf, w lutym mialam laparo a 1 kwietnia mialam juz poztywny test, a teraz z drugim wpadka.. heh, powodzenia dziewczyny!

Gość korciau
jest jeszcze coś takiego jak niepłodność idiopatyczna - kiedy trudno jest dotrzeć do jej przyczyn. Trochę to pechowe... ale to wciaż niepłodność, a nie BEZPŁODNOŚĆ. O najbardziej popularnych przyczynach pisałam kiedyś na blogu - czekajacnabobasa.blogspot.com/2013/01/ja-on-czy-my-oboje-najczestsze.html - może dowiesz się czegoś nowego :)