Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdziwiona_ona

Poznałam Turka i co teraz

Polecane posty

Kilkanaście dni temu poszłam na imprezę do klubu w Krakowie i poznałam chłopaka. Tańczyliśmy ze sobą przez prawie całą noc. Świetnie się bawiłam :) Kiedy na chwilę usiedliśmy żeby trochę odpocząć próbował mnie pocałować, ale... jakoś nie mogłam... Wymieniliśmy się nr tel :) Odezwał się na drugi dzień i pisaliśmy. Wkrótce okazało się, że jest Turkiem. Oczywiście wdziałam, że ma nieco inną karnację niż Polacy, inny akcent, ale nie myślałam, że będzie aż z tak daleka... całkiem inna kultura, obyczaje... Niestety musiał wyjechać na weekend do znajomych w Szwecji, następnie ja nie mogłam się z nim spotkać, później ja wyjechałam na swoje wakacje i tak minęły nam ponad dwa tygodnie. W najbliższy weekend oboje mamy czas więc myślę, że dojdzie do spotkania... Chciałabym się dowiedzieć jak Turcy zapatrują się na znajomość z Polkami? W końcu nie poznaliśmy się w żadnym kurorcie "tam", a on przyjechał tu do Polski na studia. Jednak boję się, że będzie mnie traktował tylko jak panienkę do zaliczenia, bo tak przyjęło się w jego kraju przez kobiety które fundują sobie wakacyjne romanse, seksturystykę. Boję się, że będzie patrzył na mnie stereotypowo i chce się ze mną spotkać tylko po to by zaciągnąć mnie do łóżka. Z drugiej strony jeszcze nigdy nie dał mi podstaw bym mogła tak o nim myśleć. Wręcz przeciwnie, smsy które wymieniamy są radosne, ciepłe, bez podtekstów i płytkich komplementów, którymi podobno Turcy raczą wczasowiczki. Nie wiem co mam myśleć...

Jak poznałaś Turka to masz 1 znajomego więcej . Jak go lepiej poznasz to zdecydujesz czy tą znajomość pogłębić . To tak z boku patrząc .

A z naprzeciwka jak to wygląda? :P Może trochę panikuję, ale po prostu nie chcę być kolejną naiwniarą, która złapie się na te czarne oczyska...

Z naprzeciwka to taka znajomość ryzykowna jest . 1. inna kultura 2. ogólnopolska niechęć do ciapatych 3. piszesz że to znajomość ale czy przypadkiem te czarne oczy nie zawróciły Ci już w głowie

Jeszcze nie :) Po prostu martwię się już na zapas... Nie jestem zbyt kochliwa ani ckliwa, tandetne podrywy wyśmiewam, z cynizmem jestem za pan brat :D I o ile europejczyków rozumiem, ich działanie, sposoby na uwodzenie - potrafię wyłapać co jest szczere, a co nie - o tyle w tym przypadku tracę nad tym kontrolę, bo jego kultura i ogólnie życie są mi czymś zupełnie obcym...

To wyluzuj i napisz jak sytuacja wymknie się spod kontroli bo puki co powodów do paniki nie widać .Narka

Wolałam napisać i najwyżej wyjść na panikarę, niż obudzić się za jakiś czas z ręką w nocniku :) dzięki za odpowiedzi.

Gość smoczajama
Ma szansę na stała wizę ? Jak nie bo zawala studia ( a skąd ty wiesz czy naprawdę studiuje ?) to już domyślasz sie po co możesz mu być potrzebna . Rozmawialiście po polsku .I nic nie skapowałaś że nie Polak? Dziwne ...coś brałaś? Turek =islamsta . Jak poczytasz o roli i pozycji kobiety w ichniej kulturze to może coś zrozumiesz. Wiedz że Turcy kultywują tradycji islamskiego macho w wersji hardcore . Czy to całowanie to było z jego strony light czy też chciał ci wsadzić od razu jęzor? Jak było ? To ważne bo pokazuje pewne sprawy. Nie jest tajemnicą że dla nich kobieta idąca przed ślubem- u nich aranżowanym przez rodzinę - do łóżka z facetem to k***a niegodna szacunku. Im przypochlebia zainteresowanie białej kobiety ,nobilituje i powoduje zazdrość kumpli. Ale co innego łypać proszalnie czarnymi ślepiami a co innego naprawdę szanować. To tyle na razie . P.S ile masz lat? Czy on jest starszy? To też ważne.

Gość xiądzRucha
i co teraz - jajco, przekonasz się że ma kutasa jak ogórka

smoczajama - dziękuję za zainteresowanie :) Już odpowiadam na wszystkie pytania. Wiza - tego nie wiem. Przecież znamy się bardzo krótko, nigdy się nie całowaliśmy ani nie ma między nami żadnego rodzaju wyznań, więc uważam, że to za wcześnie by wypytywać o tak prywatne sprawy :) Studia - prawdę mówiąc nie wiem czy naprawdę studiuje. Tak mi powiedział, a czy to prawda to tylko on jeden wie :) Rozmawialiśmy po polsku i oczywiście, że załapałam, że to obcokrajowiec, niemniej nawet nie pomyślałam, że urodził się aż tak daleko... Jego karnacja jak na tamtejszych ludzi jest bardzo jasna i ogólnie wygląd trochę inny. Turek -> muzułmanin. To pierwsza rzecz którą pomyślałam, gdy się dowiedziałam o jego pochodzeniu. Między innymi dlatego zdecydowałam się porozmawiać o tym na forum. Całowanie - nienachalnie, delikatne. Spróbował, odsunęłam się, on odchylił się i spróbował ponownie, ja znów się odsunęłam i więcej już nie nalegał :) Żadnego wpychania jęzora na siłę nie było. Żadnej obrażonej miny też nie. Myślisz, że takie traktowanie dziewczyny ma ją do niego zbliżyć, że niby jest inny od facetów i tym podobne? -- Obawiam się właśnie tego, że dla niego będzie świetną zabawą podrywanie mnie itd, a z drugiej strony obwiniam siebie, że traktuję stereotypowo człowieka, którego jeszcze na dobre nie poznałam... Mam 21 lat, on jest ciut starszy. -- Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie :)

Gość smoczajama
Widzisz dziewczyno stereotypy nie biorą się z powietrza. Tak na marginesie. A z Twojej wypowiedzi wynika że NIC de facto o nim nie wiesz. Widzisz tutaj mamy do czynienia z pewnym tąpnięciem kulturowym . Turcja niby oficjalnie świecka jest jednak państwem islamskim dodatkowo podlanym sosem bardzo agresywnego i nie ukrywajmy strasznego tureckiego nacjonalizmu (Ormianie Kurdowie Grecy )który stanowi spoiwo świadomości i jest wpajany tam od początku szkoły. O "podległej" roli kobiety już tu wspominano . Policja w Niemczech od lat walczy z tym problemem u tureckich imigrantów- bicie , pomiatanie , przy tym znęcanie psychiczne to tam betka. Oczywiście uczciwie trzeba powiedzieć że ekstremiści i mizogini są wśród nich jednak nie tak powszechni jak u np. ludzi z ASaudyjskiej ale jednak... A teraz do rzeczy -wypytaj o wydział/kierunek jego studiów zabajeruj że masz np.tam wujka docenta itp -zobacz co powie... Bo może to być kebabiarz ... Jak sama coś studiujesz to chyba złapiesz jego ściemę. Jasna karnacja to tam spotykana jest. Turcy to mix rasowy - łapali masę niewolników w Europie . A co do uwodzenia -bystra jesteś przyznajemy .Oni znakomicie bajerują są asertywni bezpośredni i pewni siebie. Do tego 30 lat treningu na niemieckich turystkach zrobiło swoje .Tam tez jest net więc kwitnie wymiana doświadczeń , oni wiedzą jak do kobiety podejść . Do tego cóż europejki są tam postrzegane jako łatwe .Szczególnie nędzną opinie u Turków maja nasze wschodnie sąsiadki ...Owszem statystyczny młody Turek u nas myśli o jednym -tu jest erotyczne eldorado zwł .w porównaniu z turecka prowincją. Teraz pytanka -czy jesteś blondi /masz jasne oczy i karnację ? Czy masz doświadczenie w związkach z facetami ? Bo TU może się kryć odpowiedź na Twoje pytania.

Gość gość
I co teraz- zrób mu kebaba :)

Gość Normalny Gość
c**j ci w d*pe i twojemu turasowi!

Tak, masz rację, na dobrą sprawę nie wiem o nim nic... Z drugiej strony o Polakach których również poznaję w klubie też nie wiem nic... Tyle że wiele rzeczy mogę się domyślić, a w tej sytuacji jest to prawie niemożliwe: inna kultura, inne wychowanie, dorastanie, itd. Przyznam szczerze, że niewiele wiem o Turcji. Tyle co z historii pamiętam: rzeź Ormian (znam jednego Armeńczyka/Ormianina(?) - ale on całe życie spędził w PL, więc o Turcji wie tyle co ja); poza tym historie o kobietach zakochanych w Turkach (o tym trąbi się wszędzie), seksturystyce; wiem, że tubylcy żyją z turystyki, jest to kraj muzułmański - i właściwie tyle. Same suche fakty :) Ja studiuję i jestem na bieżąco z kierunkami studiów w moim mieście, dlatego jeśli zacznie coś ściemniać od razu załapię. O tym jak traktują wakacyjne dziewczyny słyszałam, tak samo o tym co sądzą o nas, o Rosjankach... stąd też ten temat. Zastanawiam się na ile prawdopodobne jest, że traktuje mnie jak kolejną głupią naiwną, o którą będzie mógł się zakładać z kumplami, a na ile jak normalną dziewczynę którą tu poznał. Z drugiej strony wcale się nie dziwię ich postępowaniu: są wychowywani w kulturze, gdzie "seks tylko po ślubie", porządna kobieta = dziewica, później do kurortów przyjeżdżają prawie rozebrane kobiety, epatujące ciałem i seksualnością, są radosne, uśmiechnięte, chętne na chwilę zapomnienia - więc czemu mają nie skorzystać? U siebie na co dzień tego nie mają... Także z jednej strony rozumiem, z drugiej trochę mnie to przeraża ;)

A teraz odpowiedzi: Mam ciemnobrązowe włosy, piwne oczy, karnacje mam mlecznobiałą, z tym, że teraz jest lato, więc lekko się zabrązowiłam. Niemniej przy innych dziewczynach nadal jestem z tych bledszych. Co do facetów - nie byłam w stałym związku z żadnym obcokrajowcem. Chodziłam na randki z Włochem, Norwegiem i Węgrem, jednak oni zachowują się dosyć podobnie do Polaków :) Teraz oczywiście jestem sama.

Gość gość
lepszy jest ogórek niż pieprzony tÓREK

jak to się mówi, najlepiej uczymy się na własnych błędach...

Gość 0 Terenia 0
Wartościowa kobieta nie spojrzy na Muslima czy Murzyna, tylko popychadło zwiąże się z takim czymś 😴

Gość gość
pewnie jest tłósta jak pasztet....do tego tylko kiszony ogór

Gość dresiara123
Ja też poznałam na imprezie zielonookiego bruneta i okazało się że jest turkiem studiującym w Polsce. A myślałam że to Polak bo wielu polskich facetów nie ma słowiańskiego typu urody.

Gość blondhairblueeyes
Ta pani ma raczej południowy typ urody a nie słowiański

Gość gość
sory, ale chyba cie ostro p*****lo, od razu widac ze ona jest polka/slowianka! ma typowe slowianskie rysy twarzy.

Gość Wkurwiona Szatynka
Nie rozumiem dlaczego w tym chorym polskim kraju ciągle się dyskryminuje szatynów i brunetów...więc wcale się nie dziwię że większość polaków s*******a z tego zacofanego kraju.

Gość Wkurwiona Szatynka
@blondhairblueeyes - WTF, Kasia Zachwieja ma południowy typ urody?? Od razu widać że masz sprany mózg zakłamaną anty-słowiańską propagandą...Kasia to typowa słowiańka! http://i2.listal.com/image/5315962/200full-.jpg

Gość gość
Macie tutaj opisy typów urody zerżnięte z jednej babskiej gazety: Słowiański typ urody charakteryzuje: cera jasna,kremowa, włosy - blond o złotawym odcieniu, oczy - piwne, niebieskie, czasem zielone. Ten typ urody najbardziej powszechny jest w krajach Europy środkowo-wschodniej oraz krajach byłego ZSRR. Południowy typ urody charakteryzuje: cera oliwkowa lub bardzo ciemna skóra,włosy ciemnobrązowe lub czarne, oczy brązowe,piwne,zielone (kraje południowej Europy,kraje Bliskiego Wschodu,północna Afryka) Celtycki typ urody charakteryzuje cera - jasna z ceglastymi piegami i złotawa, włosy - rude, rudy blond, kasztanowe, zaliczamy tutaj także szatynki farbowane na ostry rudy, kasztanowy i rudy blond, oczy - wszystkie kolory ale najczęściej spotykane to niebieskie i szare (Szkocja,Irlandia,Walia,UK) Nordycki typ urody charakteryzuje: cera bardzo jasna, włosy - jasny, platynowy i szaro-beżowy blond, oczy szare i niebieskie. (Niemcy,Skandynawia) Azjatycki typ urody charakteryzuje: cera - oliwkowa lub śniada, włosy - bardzo ciemne lub czarne, oczy - brązowe, zielone (nie muszą być skośne, chodzi o koloryt urody kojarzony z tymi regionami świata.

Gość gość
wsadż se pózon do duupy

Turek naprawdę jest studentem :) Na pierwszy rzut oka dosyć fajny z niego człowiek, uśmiechnięty, serdeczny, radosny, ma ciekawe spostrzeżenia. Szkoda, że jest z tak daleka... ale cóż, pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Czy będą kolejne spotkania? Powiem tak... gdyby był Polakiem i mieszkał blisko byłyby na pewno. :)

Przed nami kolejne spotkanie, a ja dalej nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Chłopak jest naprawdę fajny, zabawny, ciepły, rozsądny i dobrze mnie traktuje. Gdyby był Polakiem na pewno ale to na pewno chciałabym mieć takiego znajomego ;) Niestety z tyłu głowy mam bez przerwy te słowa: inna kultura, inne życie. Boję się, że jestem dla niego zabawką, kolejną naiwną panienką. Z drugiej strony cieszę się, że te oczy aż tak bardzo nie działają ;) tzn przy nim jestem sobą, nie zamieniam się w słodką idiotkę, która w ogień wskoczy za jedno jego spojrzenie. Czy Turcy mają koleżanki? Czy każda w ich oczach jest potencjalną kandydatką na łóżkowe szaleństwa? Chciałabym wiedzieć, bardzo :)