Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubimy podrozowac

Kto byl w Tajlandi

Polecane posty

Gość lubimy podrozowac

Z narzeczonym , planyjemy za rok latem poleciec do Tajlandi jako na podroz poslubna. Tak jak w temacie czy ktos byl w Tajlandi ? czy moze wystawic jakies opinie ... ze zdjec i filmow dokumentalnych wyglada bajecznie ale opinia innych ludzi tez sie liczy :) Z gory dziekuje

Gość lubimy podrozowac
Moze znacie jakies inne piekne kraje do ktorych mozna pojechac?

Gość tadz mahal
ja poznalem zone

Gość gość
tak.nieletnie i baaardzo tanie prostytutki.razem mozecie jechac ale nigdy tam faceta samego nie puszczaj.acha i co waaaazne,tam jest tradycja robienia masazu...u nas mazas jest wykonywany normalnie,tam calym cialem:Otakze nie daj siebrac,ze facet idzie na masaz zdrowotny:O

Gość lubimy podrozowac
hmm - my chcemy tydzien zwiedzac i tydzien wylegiwac sie na plazy. Ja mojego faceta samego nigdzie tam nie puszcze :D

Gość gość
i nie puszczaj Kochana,nie puszczaj!!!!to biedny kraj i prostytucja to jeden z wiekszych filarow finansowych tego kraju.

Gość lubimy podrozowac
Oj Ale chyba prostututka sama do lozka nie wskakuje :p i nie sa tak natretne. Wiele ludzi jezdzi (paty) i az tak mnie nie straszyly hehe

Gość gość
straszyc nie chce ani popadac w skrajnosci ale lepiej poznac´´uroki´´Tajlandii:Pco u nas nie przejdzie,u nich jest na porzadku dziennym....warto poprostu wiedziec pewne rzeczy.

Gość lubimy podrozowac
No masz racje - o tej taniej prostytucji wiedzialam :) ale myslelismy jeszce o Cubie... nie wiem :/

Gość gość
Tajlandia to najwiekszy burdel swiata obecnie.Polecam Kube.przybajmniej jak sie oddalisz od hotelu i pojdziesz na bazar,to nikt nie bedzie wciskal mezowi 8-letniej prostytutki:O

Gość lubimy podrozowac
Oj az tak zle tam jest z ta prostytucja.. Moze faktycznie pomyslimy o Cubie. Dziekuje.

Gość gość
A o Michale Pauli słyszeliście?

Gość Krzysztof_wwa
Dyskusja się rozłazi na poboczne tematy i chyba od tych co nie byli w Tajlandii. Byłem w Tajlandii 2 razy i będę tam wracał. Tak a propos prostytucji to w Warszawie wystarczy w centrum zaparkować samochodem na chwilę i od razu za wycieraczką jest sterta reklam prostytutek, tam ulotek nie ma. Byłem z żoną, byłem na (normalnych relaksacyjnych) masażach - także samych stóp i żadna z pań nie próbowała mnie namawiać na żadne "dodatki". Kraj bardzo cywilizowany, bardzo bezpieczny. Porównałbym cywilizacyjnie do Polski, ceny podobnie - polskie bo kiedyś było tam taniej. Świetne jedzenie, ja jadam proste potrawy żadne tam robaki z morza czy inne wynalazki. Mają pyszne owoce, wspaniałe plaże i morza, egzotyczne miejsca na północy - np. w Chiang Mai poszedłem na 2dniowy trekking - były słonie i tratwy, wioski - bajka. Podobało mi się na Phuket (południe wyspy) i Ko Phi Phi. Byłem na Koh Samui która jest mniej odwiedzana. Wszędzie można poruszać się dowolnym środkiem transportu: samolot (są tanie i często latają, np. na wewnętrznych trasach po 500 - 700 km latają jumbo jety) autobus, pociąg, wynajęty samochód - powtarzam - jest bezpiecznie. Uwaga - przy wyjeździe obowiązuje opłata (ok 50 zł od osoby?)

Gość hanioł
Ja Tajlandię poznałam tak najbliżej z bloga tasteaway, ale wolałabym sama się tam wybrać, niestety póki co kasiorki brak. Wejdź na bloga, babeczka dużo i fajnie opisuje.

Gość gość
bylam w tajlandii dwa razy, w lutym jade trzeci, polecam piekne widoki, pyszne jedzenie i inna kultura.

Gość gość
weź długopis i kartkę ;p 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? ... 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone – zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony – twoje życie jest pełne miłości. Czarny – jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony – twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski – jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń – Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik – grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych odp w ciągu jednej godziny. Wklej je do 10 innych komentarzy spełni się przed twoimi następnymi urodzinami

Gość Kon30_xs
w nasze lato to tam deszcz cale dnie pada

Gość gość
nie pada cale dnie, moze padac przelotnie lub caly dzien ale z opadami nalezy sie liczyc, chociaz z drugiej strony jest tanio wtedy

Gość gość
jak jest upal to zwala z nog, chyba, ze lubisz tropiki

Gość gość
pierwsze wrazenie, jakby cie ktos wrzucil do goracej zupy. wlazisz pod prysznic kilka razy na dzien i wciaz sie lepisz. Najgorszy jest bangkok Na wyspach do wytrzyania. Odradzam Phuket zatloczony i zawalony samochodami. Nie sa bezpieczne przejazdy stateczkami czy lodziami nie aja zadnych atestow, dostatecznej liczby kamizelek itd. Ludzie sa przesympatyczni. Nie trzeba brac ze soba doslownie nic, i tak chodzisz prawie bez niczego, wszystko zreszta mozna tanio kupic. Zawsze znajdziesz z marszu jedzenie i mieszkanie. Nie jest to kraj prostytutek i burdeli, sa owszem dzielnice ( Patpong w Bangkoku, poza tym bardzo wiele jest prostytucji w Pattai) ale jak sie tam nie pchasz, nie musisz nawet o tym wiedzic, mieszkalam w Tajlandii, mozna chodzic noca po ulicy jest bezpiecznie,zawsze duzy ruch, tyle, ze temoeratura prawie nie spada ponizej 30 stopni. Pyszne jedzenie, piękna przyroda.

Gość gość
Polecam Laos i Butan.

Gość gość
i w czasie pory deszczowej co dzien sa burze, a gdy jest burza tworza sie na ulicach potoki, prawie po kolana, zalewa samochody ruch staje, robia sie jeszce wieksze korki niz nornalnie.